Juha Huotari
Senior Advisor, KTM
Helsingin toimisto

Yritysvälittäjä Juha Huotarilla on pitkä ja laaja työkokemus pankkialalta, erilaisten strategiaprosessien kehittämisestä ja johtoryhmätyöskentelystä, joista on hyötyä erilaisten yritysjärjestelyjen suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Reilun neljän vuoden aikana Advance Team Oy:ssä ollessani olen ollut toteuttamassa reilut 20 erilaista yrityskauppaa ja yritysjärjestelyä, joten uskon, että minusta voisi olla hyötyä myös sinun yrityksesi myynnissä.

Suomessa on n. 300.000 yritystä, joista eri tutkimusten mukaan n. 15 % on etsimässä uutta ”kotia” seuraavan kahden vuoden aikana. Se tarkoittaa sitä, että merkittävä määrä yrityksistä joko myydään kokonaan ulkopuolelle tai yrityksessä tehdään sukupolvenvaihdos. Kun mietit yrityksesi myyntiä, tee ajoissa henkinen päätös siitä, koska yrityksen myynti kaikkineen vie hyvän ajan. Samaan hengenvetoon älä unohda yrityksesi kehittämisen tärkeyttä, koska se vaikuttaa yrityksesi myytävyyteen ja arvoon. Jos strategiasi on kasvaa esim. yritysostoin, meiltä löytyy työkalut siihenkin.

Siispä, jos mietit yrityksesi myyntiä, sukupolvenvaihdoksen toteuttamista tai yrityksen ostamista, ota yhteyttä – mietitään ja suunnitellaan yhdessä.

Juha Huotari

 

 

Juhan perheeseen kuuluvat vaimo, kaksi aikuista poikaa ja lukiossa opiskeleva tyttö. Ulkoilu ja urheilu lähellä sydäntä – säännöllinen lenkkeily kuuluu viikoittaiseen ohjelmaan ja talvella ”höntsä” kiekko ja laskettelu sopivasti tasapainottavat liikkumisen nälkää.

 

Blogi: Ostanko vai perustanko yrityksen?

”Yrityksen ostaminen on varteenotettava vaihtoehto tila-, kone- ja laiteinvestoinneille, koska ostamalla valmiin yrityksen, se on mahdollisuus lisätä kapasiteettia, saada toimiva ja valmis asiakaskunta sekä osaava henkilöstö ja toimittajaverkosto. Yksi vaihtoehto olisi tietysti perustaa yritys täysin nollasta, joka aiheuttaa alkuvaiheessa merkittävästi kuluja, mutta mahdollinen kassavirta tulee myöhemmin. Yrityksen ostaminen voi olla jopa edullisin vaihtoehto näistä kaikista…”

Juhan blogiin
Optimax Henkilöstöratkaisut Oy

”Myyntiprosessi on yksittäiselle yrittäjälle aika rankkakin prosessi, kun joutuu etsimään paljon tietoa ja olemaan eri tahoihin yhteydessä. Onneksi minulla oli tässä Advance Team apuna enkä joutunut huolehtimaan mistään kokonaan yksin.”

Toimitusjohtaja Jukka Westerholm

Lue yrityskaupasta lisää
Puutavaraliike T. Vainio

”Voin suositella Advance Teamin palveluita muillekin. Ulkopuolinen asiantuntija tuo ostajalle mielenrauhan siitä, että asiat etenevät oikealla tavalla.”

Toimitusjohtaja Riku Vainio

Lue yrityskaupasta lisää
Liikennetuotteet Oy

Prosessi oli pitkä ja vaati tiivistä yhteistyötä, mutta Advance Teamin kanssa kaikki sujui hyvin. Onneksi oli asiantuntija apuna, joka hoiti kaikki käytännön asiat. Yritystoiminnan pyörittäminen vaati minulta oman aikani, joten yritysvälittäjän käsiin oli helppo luottaa kaikki se, joka liittyi tähän yrityksen myyntiin.

Yrittäjä Seppo Weckman

Lue yrityskaupasta lisää
Oy Welander & Welander Ab

”Tähän kauppaan liittyi paljon pykäliä, joten oli huojentavaa, kun ulkopuolinen asiantuntija huolehti kokonaisuudesta. Olin palveluun niin tyytyväinen, että olen suositellut Advance Teamia eteenpäin jo kahdelle henkilölle.”

Perustaja Patrik Welander

Lue yrityskaupasta lisää
Jätä soittopyyntö