”Advance Teamin asiantuntevalla avulla saimme sukupolvenvaihdoksella hyvän lopputuloksen, jossa kaikki osapuolet, niin myyjät kuin ostajatkin ovat tyytyväisiä. Voin lämpimästi suositella Advance Teamin palveluja kaikille omistajanvaihdosta miettiville.”

Metallisorvaamo A. Pakarinen Oy, toimitusjohtaja Johanna Pakarinen

Jmp Huolto Oy

”Otimme yhteyttä Advance Teamiin, ja yritysvälittäjä teki meille ehdotuksen siitä, kuinka sukupolvenvaihdos kannattaa toteuttaa. Saimme hyviä ehdotuksia ja käytännön vinkkejä asioiden hoitoon. Toiveemme oli saada muutokset tehtyä silloin kuluvan tilikauden aikana, ja se onnistui.”

JMP Huolto Oy, Marianne Järvinen

Hyvin suunniteltu – puoliksi tehty

Sukupolvenvaihdoksella tarkoitetaan tilannetta, jossa yrityksen omistus vaihtuu perhepiirissä tai lähisukulaisten kesken. Erona kauppaan ei-sukulaisten kesken ovat verohuojennukset, joita on tiettyjen ehtojen täyttyessä mahdollisuus hyödyntää. Sukupolvenvaihdoksessa käytetään myös usein alhaisempia kauppahintoja tai lahjoituksia.

Sukupolvenvaihdossuunnitelma sekä omistajanvaihdoksen toteutus ovat aina yrityskohtaisia, eikä kaikkia toteutustapoja tai verohuojennuksia voida käyttää kaikissa tapauksissa.

Yksityiskohtainen suunnitelma helpottaa asian käsittelyä ja selkeyttää päätöksentekoa ja omistajanvaihdoksen toteutusta.

Suunnittele

Hyödynnä asiantuntijan apua

Lähde ajoissa liikkeelle

Ota sitoumuksetta yhteyttä meihin niin kerromme lisää!

Lataa myös kattava Sukupolvenvaihdoksen ABC -opas täältä. Advance Teamin luoma opas sukupolvenvaihdokseen avaa sukupolvenvaihdosprosessin vaiheita sekä verohuojennuksia havainnollistavien esimerkkien avulla.

Terhi Ruuska
Yritysvälittäjä, sukupolvenvaihdokset, tradenomi
Jätä soittopyyntö