Kuusaan Metalli Oy

Kuusaan Metalli Oy:n osakekanta myytiin huhtikuussa Kymen Metallipalvelu Oy:lle, joka on osa OMP Groupia. Ostaja vahvistaa kaupalla valtakunnallista metallialan osaajien verkostoaan. Kauppa toteutui Advance Teamin perusteellisen pohjatyön ansiosta.

OMP Group Oy:n toimitusjohtaja Vesa Korkiakoski on luotsannut konepajatoimintaan ja teollisuuden kunnossapitoon painottuvaa konsernia lähes 15 vuoden ajan. Kuusaan Metallin osakekauppa on osa yhtymän laajenevaa liiketoimintaa ja tervetullut lisä sen palveluvalikoimaan:

-Toiminnan laajentamista on haettu orgaanisella kasvulla ja kehittämällä omia tuotteita. Viimeisen kahden vuoden aikana on haettu kasvua myös yritysostoilla. Kuusaan Metallin myötä saamme lisää vahvistusta metallirakenteisten valmiiden tuotteiden valmistukseen. Heillä on hyvä tietotaito rakennusteollisuuden puolelta sekä ikkunoiden ja ovien alumiinitoimituksista.

Vuonna 1994 perustettu Kuusaan Metalli Oy työllistää noin 20 henkilöä. Sen toiminnot yhdistyvät nyt osaksi Kymen Metallipalvelu Oy:tä, josta myös toiminnan uudet vetäjät tulevat. Advance Teamin Juha Huotarin ansiosta myyntiprosessi eteni sujuvasti ja kaupat syntyivät. Kuusaan Metallin Oy:n myyjät toimitusjohtaja Mauri Lehtonen ja tuotantopäällikkö Arto Munne jäävät kaupan myötä viettämään ansaittuja eläkepäiviä ja ovat tarvittaessa auttamassa projektien läpiviennissä lyhyen siirtymäjakson aikana.

-Myyjänä sitä haluaa tietenkin omalle työlleen riittävän korvauksen. Advance Teamin tekemä arvonmääritys oli linjassa oman arvioni kanssa. Juha Huotari hoiti kaiken, mitä lupasi, ja kokonaisuus oli onnistunut, Lehtonen kiittelee.

Kuusaan Metalli Oy

Vahvuus paikallisessa osaamisessa

Kuusaan Metalli Oy:n hankinta sopi OMP Groupin strategiaan sikäli hyvin, että heillä oli paikkakunnalla omistusta Kymen Metallipalvelu Oy:ssä. Kymen Metallipalvelu Oy:n toimitusjohtaja Aki Ihanamäki toimii jatkossa myös Kuusaan Metalli Oy:n johdossa. Mika Ahma-aho vahvistaa myyntiä ja Projektipäällikkö Eero Elo sekä toimistosihteeri Leea Salonen sekä muu tuotannon henkilöstö jatkavat entisissä tehtävissään.

-Meidän lisäarvonamme on tarjota kaikki tarvittavat sertifioinnit ja nykyaikainen toiminnanohjausjärjestelmä sekä volyymien tuottamat ostoedut ja konsernin sopimukset vakuutuksissa ja kaupallisissa takauksissa. Lisäksi suunnittelu-, valmistus- ja asennusresurssimme ovat kaikkien yksiköiden käytettävissä, Korkiakoski kertoo.

Paikallinen osaaminen on OMP Groupin vahvuus. Konsernin pääkonttori sijaitsee Oulussa, mutta toimintaa kehitetään ympäri Suomen yhdessä paikallisten ammattilaisten kanssa:

-Kutsumme itseämme yrittäjyysyhtiöksi, sillä hankimme yrityksiä, joissa säilyy paikallista osakkuutta ja paikallista osaamista. Tuotamme sitä kautta lisäarvoa asiakkaillemme. Visiomme on luoda teollisille paikkakunnille vähintään viiden miljoonan euron liikevaihdolla toimivia yksiköitä.

Korkiakosken mukaan hyvin suunniteltu haltuunotto auttaa toimintojen yhdistämisessä ja tulevassa kehittämisessä. OMP Groupin laajentuva toiminta on vakaalla pohjalla, sillä yritys on ennakoinut riskit ja onnistunut välttämään esimerkiksi toimitusten viivästymiseen tai hintojen nousuun liittyvät sudenkuopat:

-Yritystoiminnassa katseen pitää olla aina tulevaisuudessa ja jo yrityskauppaa suunnitellessa pitää miettiä, miten pystyy kantamaan tulevat riskit. Advance Team oli tässä meille apuna. Juha Huotari ymmärsi myynnin ja liiketoiminnan lainalaisuudet. Kauppa syntyy, kun molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä kaupan ehtoihin ja toteutustapaan.

Teksti: Hanna Piiparinen / Ampersand Design Oy

www.kuusaanmetalli.fi

wwww.adanceteam.fi

Jätä soittopyyntö