Onko aika myydä yrityksesi?

Yrityksissä tehdään paljon suunnitelmia liittyen esimerkiksi strategiaan, budjetteihin ja markkinointiin. Omistajanvaihdosta ei kuitenkaan suunnitella samassa laajuudessa, vaikka se tapahtuu väistämättä jokaisessa yrityksessä ennemmin tai myöhemmin. Advance Teamin yrityskauppaprosessi sisältää vaiheet yrityskaupan valmisteluista kaupan päättämiseen.

Yrityskaupan valmistelut sekä Myytävyysanalyysi
Ostajien etsiminen ja yhteydenpito heihin
Neuvottelut ja ostajan tekemä tarkastus (Due diligence)
Kaupan päättäminen

Advance Teamin yrityskauppaprosessi aloitetaan valmisteluista, jotka kattavat mm. yrityksen laajan arvonmäärityksen, jota kutsumme Myytävyysanalyysiksi. Myytävyysanalyysi on kattava läpileikkaus yrityksen tilanteesta, jossa

  • perehdytään yrityksen liiketoimintaan
  • kartoitetaan ydinosaaminen
  • selvitetään kannattavuuden perusteet
  • tehdään kilpailijakartoitus
  • annetaan asiantuntijan näkemys yrityksen arvosta
  • annetaan arvio yrityksen myytävyydestä
  • lasketaan veroseuraamukset yrityskaupasta

Kerromme myös yrityskaupan toteuttamisvaihtoehdot sekä suosituksen, miten asiassa tulisi edetä. Lopputuloksena on selkeä kirjallinen raportti, joka käydään tilaajan kanssa henkilökohtaisesti läpi.

Myytävyysanalyysi raportoinnin jälkeen teemme toimeksiantosopimuksen yrityksen myynnistä, jossa sovitaan tarkasti työnjako sekä hinnoittelu.

Tämän jälkeen teemme myyntiesitemateriaalin myytävästä yrityksestä ja lähdemme aktiivisesti etsimään ostajaehdokkaita ja kontaktoimme heitä. Sopivan ostajan löydyttyä aloitamme neuvottelut ja viimeistelemme yrityskaupan.

Ota sitoumuksetta meihin yhteyttä niin kerromme lisää!

Lataa myös kattava Opas yrityksen myyntiin. Maksuttomassa oppaassa käymme läpi vaihe vaiheelta yrityskauppaprosessin etenemisen ja kiteytämme olennaisimman tiedon sinulle aiheesta. Oppaan pääset lataamaan täältä.

Lue myös asiantuntijoidemme vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin:

Jätä soittopyyntö