Oy Welander & Welander Ab

Rakennusurakoinnin ja sähkösaneerausten asiantuntija Oy Welander & Welander Ab juhlii tänä vuonna 30-vuotista toimintaansa. Yrityksen perustaja Patrik Welander nauttii työnsä hedelmistä tuoreena eläkeläisenä Advance Teamin toteuttaman yrityskaupan ansiosta. 

Welander & Welander on vuosikymmenien aikana vahvistanut asemansa rakennusalalla ja kasvanut Patrik Welanderin ja tämän veljen perustamasta yrityksestä 16 hengen ammattilaistiimiksi. Luotettavuus, aktiivisuus ja ammattitaito ovat alusta asti olleet perheyrityksen keskeisiä arvoja.  

Eläkeiän lähestyessä Patrik Welander alkoi suunnitella yrityksen myyntiä. Veli oli jäänyt yritystoiminnasta pois jo 90-luvun loppupuolella, mutta Patrikin poika Johan Welander oli tullut toimintaan mukaan vuonna 2016 oltuaan ensin muualla sähköliikkeessä töissä. Hän ei kuitenkaan halunnut koko rakennus- ja sähköosastoa pelkästään omalle vastuulleen. Siksi yritykselle haettiin myös muita osakkaita. Patrik kertoo suunnitelman toteutuksen vieneen useamman vuoden: 

-Monta vuotta etsin toiminnalle jatkajaa. Aikaa kului, ja rekrytointienkin kanssa oli haasteita. Sitten puskaradion kautta löytyi kaksi innokasta miestä, Max Broström ja Ted Simonsén. Rekrytoimme heidät töihin ja heti alusta asti ajatuksena oli, että he tulevat myös yritystoimintaan mukaan. 

Kesäkuussa 2022 firman omistus siirtyi tasavertaisilla omistuksilla Johan Welanderille, Max Broströmille ja Ted Simonsénille. Monivaiheinen kauppa toteutettiin Advance Teamin Juha Huotarin asiantuntemuksella: 

-Ilman ammattilaista tästä toteutuksesta ei olisi tullut mitään, kun tässä piti tehdä sukupolvenvaihdos lahjaluontoisella kaupalla oman pojan kanssa, ja sitten osakekauppa kahden avainhenkilön kanssa. Sain Huotarilta käytännön vinkkejä kokonaisuuden toteutukseen ja hyviä keskusteluita yrityskaupan yksityiskohdista. 

welander & welander

Kuvassa vasemmalta oikealle Ted Simonsén, Max Broström, Patrik Welander, Johan Welander ja Juha Huotari

Yritysvälittäjä lisää luottamusta 

Tarkka suunnittelu ja sopivien jatkajien löytyminen mahdollistivat onnistuneen yrityskaupan. Pari vuotta kestänyt perehdytys varmisti, että uudet osakkaat olivat tehtäviensä tasalla ja ehtivät saada Patrik Welanderilta kaiken tarvittavan hiljaisen tiedon ennen omistajanvaihdosta. Advance Teamilta saatu tuki auttoi niin myyjää kuin ostajiakin: 

-Tähän kauppaan liittyi paljon pykäliä, joten oli huojentavaa, kun ulkopuolinen asiantuntija huolehti kokonaisuudesta. Se toi kauppaan myös erilaista rehellisyyttä. Tutut ostajat uskalsivat ilmaista oman mielipiteensä, kun yritysvälittäjä oli siinä välissä hoitamassa asioita. Olin palveluun niin tyytyväinen, että olen suositellut Advance Teamia eteenpäin jo kahdelle henkilölle. 

Koronavuodet olivat haasteellisia rakennusalalle, mutta nyt Welander & Welander elää todellista nousukautta. Patrik kertoo yrityksen myynnin nousseen kuudessa kuukaudessa heikompien vuosien koko liikevaihdon tasolle.  

Yrityskaupan myötä Patrik Welander siirtyi yrityksen 100-prosenttisesta omistajasta 100-prosenttiseksi eläkeläiseksi. Hän ei halunnut jättää yhtään siivua itselleen, ja sanoo irtautuneensa tyytyväisenä päivittäisestä yrittäjän arjesta. Poikansa kautta hän kuulee yrityksen kuulumisista sen, mikä tarpeen on: 

-Jätän yrityksen oikein hyvillä mielin tämän kolmikon vastuulle. He toimivat hyvin yhteen ja täydentävät toisiaan. Voin luottaa, että homma jatkuu kunnialla eteenpäin. Nuoret ovat reippaita ja nopeita. 

Teksti: Hanna Piiparinen / Ampersand Design Oy 

https://www.welander-welander.fi/

www.advanceteam.fi 

Jätä soittopyyntö