Yritysjärjestelyt ovat omistuksen uudelleen järjestelyä ja niitä tehdään esimerkiksi valmistelevina toimenpiteinä ennen yrityksen omistajanvaihdosta. Yritysjärjestelyihin luetaan järjestelyt osakeyhtiöissä eli jakautuminen, osittaisjakautuminen, sulautuminen, liiketoimintasiirto, osakeanti ja osakevaihto. Lisäksi yritysjärjestelyjä ovat myös yhtiömuodon muutokset kuten toiminimen tai henkilöyhtiön muuttaminen osakeyhtiöksi tai osakeyhtiön muuttaminen joko julkiseksi osakeyhtiöksi tai henkilöyhtiöksi, joka on harvinaisempi järjestely. Myös osakeyhtiön purkaminen selvitystilamenettelyllä tai henkilöyhtiön lopettaminen voidaan lukea yritysjärjestelyihin.

Yritysjärjestelyjä tehdään myös verotuksellisista syistä sekä riskinjaon näkökulmasta. Yritysjärjestelyjä tehdään, koska halutaan saavuttaa aikaisempaan verrattuna erilainen tilanne omistuksen ja yritysrakenteen suhteen.

Suunnittele

Hyödynnä asiantuntijan apua

Toteuta

Holdingyhtiön perustaminen

Holdingyhtiörakenne on hyvä vaihtoehto, kun halutaan matalariskinen ja verotehokas tapa omistusten hallinnointiin. Jotta verotukseen liittyvät yksityiskohdat hoituvat oikein, kannattaa holdingyhtiörakennetta harkitsevan ottaa ulkopuolinen asiantuntija ajoissa mukaan järjestelyihin. Advance Team on yrityskauppojen asiantuntija, joka auttaa yrityksiä tekemään oman liiketoimintansa kehityksen kannalta parhaat ratkaisut. Ota yhteyttä meihin saadaksesi palvelusta lisätietoja, yhteystietomme löydät täältä. Tutustu myös holdingyhtiörakenteeseen tarkemmin blogissamme.

Miksi asiantuntijaa kannattaa hyödyntää yritysjärjestelyissä?

Ota sitoumuksetta yhteyttä meihin, kun suunnittelet yritysjärjestelyitä.

Saat arvokasta tietoa myös maksuttomasta Yritysjärjestely oppaastamme, jonka pääset lataamaan Oppaat sivulta.

Jätä soittopyyntö