Kuinka navigoida yrityksen myynnin aiheuttamissa tunnemyrskyissä

Yrityksen ostaminen tai myyminen ei ole pelkkiä numeroita ja kovaa faktaa, vaan päätökset perustetaan aina myös tunteelle. Myyntiprosessi voi herättää iloa, innostusta ja helpotusta, mutta myös pettymyksen, pelon tai epäonnistumisen tunteita. Kun kyseessä on pitkä prosessi, voi epävarmuus ja uuden tilanteen stressaavuus aiheuttaa huolta, niin omasta kuin yrityksen tulevaisuudesta. Kuinka myynti tulee vaikuttamaan yritykseni taloudelliseen tilanteeseen? Miten yritykseni työntekijöiden käy myynnin jälkeen? Entäs minä? Kuinka selviytyä, jotta tunteet eivät peitä alleen kaikkea muuta?  

Ammattilainen avuksi

Paras keino välttää ylimääräinen stressi ja huoli, on ottaa yrityksen myymisen tai ostamisen avuksi asiantunteva ammattilainen. Yritysvälittäjän tehtävänä on olla luotsi, joka luovii tunnemyrskyjen läpi. Hän tarkastelee kokonaisuutta aina kriittisesti ja objektiivisesti, ilman tunnesidettä myytävään tai ostettavaan yritykseen. Yritysvälittäjämme ovat kertoneet yrityskaupoista, joissa tunteet ovat meinanneet ottaa vallan – niin hyvässä kuin pahassakin. Ja se on aivan ymmärrettävää. Vaikka myynnissä ovatkin yritykset, ovat niitä ostamassa ja myymässä aina ihmiset.

Tämän hetken epävarma maailmantilanne voi aiheuttaa myös epävarmuutta siitä, löytyykö yritykselle ostajaa tai saako ostaja rahoitusta. Meidän tehtävänämme on hälventää myös näitä huolia. Tiimistämme löytyy asiantuntemusta ja osaamista rahoitusalalta jo monen vuosikymmenen ajalta. Voimme toimia rahoituksen neuvonantajana, mutta voimme myös auttaa rahoituksen saamisessa yhdessä kontaktiemme ja yhteistyökumppaniemme kanssa.

Proaktiivisuuden voima

On selvää, että yrityksen myynnissä tulee välillä hiljaisia kausia tai jo pitkälle edenneet neuvottelut katkeavat esimerkiksi ostajaehdokkaan vetäytymiseen. Välillä syyt ovat selvät: rahoitus puuttuu, yrityksen tai ostajan henkilökohtainen tilanne on muuttunut radikaalisti. Toisinaan syy ei koskaan selviä ja on vain jatkettava töitä, jotta päästään uudestaan samaan tilanteeseen uuden ehdokkaan kanssa.

Meidän tehtävänämme onkin kontaktoida potentiaalisia ostajia tai myyjiä aktiivisesti. Vaikka markkinoimme monessa eri kanavassa, emme tuudittaudu siihen, että juuri oikea ehdokas löytää itse tiensä meidän luoksemme. Yritysvälittäjillämme on laajat asiakasverkostot, hyvät työkalut sekä tiivis kommunikointi keskenään, jolloin huolehdimme siitä, että löydämme parhaat vaihtoehdot kuhunkin tapaukseen.

Yrityksestä luopuminen ylpeydellä

Kun myyntiprosessi on saatu kaikkien osalta parhaimpaan mahdolliseen päätökseen, voi tunnelma olla katkeransuloinen. Yhden elämänvaiheen tai jopa elämäntyön päättyminen voi tuntua pettymykseltä tai siltä, kuin olisi menettänyt jonkun läheisen. Edes me emme voi olla varmoja, mitä yrityksille käy, kun kauppakirjat on allekirjoitettu. Pyrimme kuitenkin aina siihen, että meidän kauttamme löytyvät toisilleen sopivat myyjä ja ostaja.

Toivomme kuitenkin, että lopullisena tunteena on ylpeys: ylpeys siitä, että onnistui luomaan jotain niin kestävää, että se jatkaa kehittymistään jonkun toisen osaavissa käsissä.

www.advanceteam.fi
www.yritysovi.fi

Essi Joutulainen
Markkinointikoordinaattori, restonomi
Äitiyslomalla
Jätä soittopyyntö