Q&A: Miten tiedän, että yrityksen myynti on minulle oikea ratkaisu?

Asiantuntijamme Essi Joutulainen vastaa:

Yrityksen myynti on tilanne, joka monilla tulee vastaan vain kerran elämässään. Päätös, lähteäkö myymään yritystä vai ei, voi olla vaikea ja haastava tehdä. Päätöstä tehdessä on otettava huomioon monia eri seikkoja ja asiaa on tarkasteltava monelta eri kannalta.

Kysymyksiä päätöksen tueksi

Jotta tiedät itse, oletko valmis lähtemään myyntiprosessiin, kannattaa esittää itselleen muutama kysymys. Ensimmäisenä kannattaa miettiä, mitkä ovat pitkän tähtäimen suunnitelmasi. Haaveiletko kenties leppoisista eläkepäivistä tai hitaammasta elämäntyylistä? Auttaisiko yrityksen myynti saavuttamaan nuo tavoitteet?

Miltä yrityksen taloudellinen tilanne näyttää? Viimeiset vuodet ovat olleet monelle yritykselle rankkoja eikä yritysten talous ole jäänyt ilman osumia. Aina on kuitenkin mahdollisuus yrittää kääntää talous taas parempaan suuntaan ja näin parantaa tulevaisuuden myyntimahdollisuuksia. Hyvin hoidetut yritykset kiinnostavat ostajia aina.

Analysoi markkinoita

Onko kilpailijoiden yrityksiä myyty hyvään hintaan vai tiedätkö, että oman alan yritysten on vaikea löytää ostajia? Kannattaa tarkkailla markkinoita yrityskauppojen suhteen ja pohtia, olisiko nyt oikea aika myydä. Advance Teamin AT Yrityskauppakatsaus koostaa kuukausittain yrityskaupparintaman tärkeimmät uutiset. Ehkä löydät sieltä myös omalta toimialaltasi kaupaksi menneitä yrityksiä?

Entä miltä yrityksen myynti sinusta tuntuu? Viime blogipostauksessa käsittelimmekin sitä, mitä kaikkia tunteita yrityksen myynti voi aiheuttaa. Yrityksestä luopuminen voi olla henkisesti raskas paikka, raskaampi kuin etukäteen osaisi kuvitella. Jos kuitenkin tulevaisuus tuntuu kutkuttavammalta ilman yritystä kuin sen kanssa, voi myynti olla oikea ratkaisu.

Asiantuntija avuksi

Jos näiden kysymysten jälkeen ajatus yrityksen myymisestä innostaa enemmän kuin pelottaa, on tärkeää ottaa yhteyttä asiantuntijaan ja lähteä viemään prosessia hallitusti eteenpäin. Me asiantuntijatkaan emme kuitenkaan osaa vastata puolestasi kysymykseen, onko yrityksen myynti juuri oikea ratkaisu sinulle. Voimme kuitenkin antaa neuvoja ja näkökulmia siihen, miksi se olisi hyvä ratkaisu.


www.advanceteam.fi
www.yritysovi.fi

Jätä soittopyyntö