Jukka Saarelainen
Yritysvälittäjä, KTM
Helsingin toimisto

Yritysvälittäjä Jukan koko työelämä on kulunut yritysten parissa. Intohimo talouteen ja yrityksiin syntyi jo Mannerheimintien yläasteella. Helsingin kauppakorkean jälkeen Talouselämä-lehdessä työuraa vierähti noin 14 vuotta. Suomen parhaan taloustoimituksen parissa sai laajan käsityksen Suomen talouselämästä ja Suomen suurimmista yrityksistä.

Toimitus oli todellinen näköalapaikka, jossa tapasi monipuolisesti yritysten johtoa Nokian Ollilasta aloittavaan yrittäjään ja sai tutustua eri toimialojen liiketoimintoihin. Tähän ajanjaksoon osui iso Suomen talouden murros. 1990-luvulta 2000-luvulle Suomen yrityskenttä kansainvälistyi, kasvoi merkittävästi ja yhä useampi yritys myytiin ulkomaille. Pk-yrityssektori kasvoi merkittäväksi osaksi Suomen taloutta. Talouselämä-lehden viikoittainen yrityskauppakooste oli ja on lehden luetuinta antia.

Viimeisimmät 15 vuotta ennen Advance Teamia toimin OP-ryhmässä yrityspankin asiakkuusjohtajana pääkaupunkiseudulla. Asiakkaita oli satoja, kotimaisia ja ulkomaisia, pienestä suureen, start-upista pörssiyhtiöön ja lähes kaikilta toimialoilta. Tämä oli mahtava työ, jossa sai kohdata valtavan määrän yrittäjiä ja yritysten omistajia.

Yritysten taloudellisen tilanteen arvioiminen, yritysrahoitus, yrityskaupat ja pk-yritysten sekä niiden omistajien ja johdon kanssa toimiminen ovat parasta osaamistani. Olen myös suorittanut auktorisoidun yritystutkijan CCA-tutkinnon.

Olen hyvä etsimään ratkaisuja, joista yritysasiakas ja yrittäjä sekä omistaja hyötyvät. Keskustelut pk-yrittäjien ja niiden omistajien kanssa ovat erittäin mielenkiintoisia ja niistä syntyy ideoita, joita voi yhdessä viedä eteenpäin.

Ole yhteydessä niin aloitetaan keskustelut, oli kyse yrityskaupasta, rakennejärjestelystä tai rahoituksesta. Tai edes ajatuksesta niiden suhteen.

 

 

Yritysvälittäjä Jukan vapaa-aika kuluu ulkoilun, liikunnan ja pihatöiden sekä kaikenlaisen nikkaroinnin parissa. Metsästys uusimpana harrastuksena. Perheeseen kuuluu vaimon ja kolmen pojan lisäksi kaksi koiraa.

 

Blogi: Pk-yritykset ovat houkuttelevampi sijoitus kuin kiinteistöt

”Tyypillinen suomalainen tapa on sijoittaa kiinteistöihin ja asuntoihin, kun sijoitusvaroja kertyy. Esimerkiksi verrattuna Ruotsiin, Suomessa varallisuudesta on liian suuri osa kiinni kiinteistöissä, asunnoissa ja mökeissä. Tämä koskee niin yksityishenkilöitä kuin pk-yrityksiäkin..

Jukan blogiin
Optimax Henkilöstöratkaisut Oy

”Myyntiprosessi on yksittäiselle yrittäjälle aika rankkakin prosessi, kun joutuu etsimään paljon tietoa ja olemaan eri tahoihin yhteydessä. Onneksi minulla oli tässä Advance Team apuna enkä joutunut huolehtimaan mistään kokonaan yksin.”

Toimitusjohtaja Jukka Westerholm

Lue yrityskaupasta lisää
Puutavaraliike T. Vainio

”Voin suositella Advance Teamin palveluita muillekin. Ulkopuolinen asiantuntija tuo ostajalle mielenrauhan siitä, että asiat etenevät oikealla tavalla.”

Toimitusjohtaja Riku Vainio

Lue yrityskaupasta lisää
Liikennetuotteet Oy

Prosessi oli pitkä ja vaati tiivistä yhteistyötä, mutta Advance Teamin kanssa kaikki sujui hyvin. Onneksi oli asiantuntija apuna, joka hoiti kaikki käytännön asiat. Yritystoiminnan pyörittäminen vaati minulta oman aikani, joten yritysvälittäjän käsiin oli helppo luottaa kaikki se, joka liittyi tähän yrityksen myyntiin.

Yrittäjä Seppo Weckman

Lue yrityskaupasta lisää
Oy Welander & Welander Ab

”Tähän kauppaan liittyi paljon pykäliä, joten oli huojentavaa, kun ulkopuolinen asiantuntija huolehti kokonaisuudesta. Olin palveluun niin tyytyväinen, että olen suositellut Advance Teamia eteenpäin jo kahdelle henkilölle.”

Perustaja Patrik Welander

Lue yrityskaupasta lisää
Jätä soittopyyntö