Pk-yritykset ovat houkuttelevampi sijoitus kuin kiinteistöt

Tyypillinen suomalainen tapa on sijoittaa kiinteistöihin ja asuntoihin, kun sijoitusvaroja kertyy. Esimerkiksi verrattuna Ruotsiin, Suomessa varallisuudesta on liian suuri osa kiinni kiinteistöissä, asunnoissa ja mökeissä. Tämä koskee niin yksityishenkilöitä kuin pk-yrityksiäkin. Tosiasia kuitenkin on, että lähes aina talouskriisit alkavat kiinteistömarkkinoilta – tavalla tai toisella.

Suomen asunto- ja kiinteistömarkkina on nyt vaikeuksissa, halvan rahan sekä kovan kysynnän aiheuttaman ”kiinteistökuplan” jälkioireissa. Moni mielestään aikoinaan turvallisen asunto- tai kiinteistösijoituksen tehnyt on nyt hankalassa tilanteessa, ja sijoituksen tuotto on kääntynyt jopa negatiiviseksi.

Asuntokauppojen määrä vuosittain syyskuussa Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton datan mukaan

Asunnon hinnalla saa yrityksen

Talousmediassa yrityskaupoista julkisuutta saavat eniten pörssiyhtiöiden kymmenien miljoonien tai miljardikaupat. Suuri määrä yrityskauppoja tehdään kuitenkin pk-yrityksissä, joiden kauppahinta on joitakin satojatuhansia tai muutaman miljoonan. Tällä hinnalla saa jo kohtuullisen suurta liikevaihtoa tekevän ja liiketoimintansa vakiinnuttaneen yrityksen. Yrityskaupoissa lainarahoitusta käytetään usein 30–50 % kauppahinnasta. Näin oman sijoituksen osuus voi usein olla vain yhden sijoitusasunnon arvo.

Yrityksen myynti ja osto on kuitenkin asuntokauppaa huomattavasti hankalampi hanke ja harvalle aiemmin tuttu prosessi. Moni tekee yrityskaupan vain kerran eläessään, mutta tästäkin huolimatta toteutus onnistuu varmasti, kun käyttää apuna asiantuntijaa. Me Advance Teamissä autamme yrityksen myyjää ja ostajaa yrityskaupan valmistelussa ja toteutuksessa, Finnvera ja pankit neuvovat rahoituksessa ja juristit dokumentaatiossa. Apua ja neuvoja löytyy varmasti, eikä prosessissa missään vaiheessa tarvitse jäädä yksin.

Omistaminen vaatii työtä

Hyvänkin yrityskaupan jälkeen yrityksen omistaminen on kovaa työtä. Joskus yritysosto tarjoaa itselle myös kiinnostavan työpaikan ja on mielekästä tehdä tulosta itselle. Usein ostajan on tarkoitus toimia yhtiön hallituksessa ja yrityksen johto hoitaa operatiivisen puolen. Hallitustyö vaatii aikaa sekä paneutumista. Aktiivisesta omistajasta hyötyy koko yritys ja sen henkilöstö.  

Yrityskaupan epäonnistuminen on valitettavan usein yrityksen johdosta ja myös omistajasta kiinni. Toisaalta myös hyvällä johdolla ja omistajuudella voi saada paljon positiivista aikaan. Lähes aina maalaisjärki ja kova työ riittää menestymiseen. Yrityskaupan tekemistä pelätään turhaan liian paljon.

Yrityksen osto tarjoaa kasvua ja hyvän tuoton sijoitukselle

Myytävien pk-yritysten arvostukset ovat pääosin hyvin maltillisia. Ne tarjoavat yrityksen ostajalle mahdollisuuden hyvään, jopa erittäin hyvään, tuottoon oman pääoman sijoitukselle. Pk-yritykselle yritysosto on hyvä tapa kasvaa ja laajentaa toimintaa. Pk-yrityksissä kertynyttä ylimääräistä kassaa kuitenkin useimmiten sijoitetaan kiinteistöihin tai asuntoihin. Kiinteistösijoitus mielletään varmemmaksi, likvidimmäksi ja turvallisemmaksi sijoitukseksi. Toki näin yleensä on, mutta kasvua kiinteistösijoitus ei luo.

Yrityskauppojen sanotaan epäonnistuvan yli puolessa tehdyistä kaupoista. Oma kokemukseni on, että hankkeet eivät ehkä mene niin kuin etukäteen on suunniteltu, mutta se on normaalia. Täysin epäonnistuneita kauppoja on kuitenkin vähän. Viivästyksiä tai suunnitelmien muutoksia toki tapahtuu, mutta se on arkipäivää yrittämisessä. Yrittämisessä ja yrityskaupoissa on aina riskinsä.

Advance Team Oy:n datan mukaan toteutuneet yrityskaupat sekä kauppojen kuukausittainen keskiarvoinen määrä

Yrityskaupat tavaksi kehittää liiketoimintaa ja yrityksen kasvua

Pk-yritykset käyttävät liian harvoin yritysjärjestelyjä pitkäjänteisesti yrityksen liiketoiminnan ja tuoton kasvattamiseen. Suuryhtiöissä yritysjärjestelyt, yrityksen osto tai liiketoiminnan myynti ovat arkipäivää yhtiötä kehitettäessä. Ei ole syytä miksi pk-yritykset eivät tekisi samoin. Yritysjärjestelyiden ei tarvitse olla suuria ja ison riskin hankkeita. Yrityksen myynnin ja oston voi tehdä myös hallitusti, pienemmin askelin.

Pk-yrityksen kannattaa tehdä yritysostoja tai -myyntejä strategian mukaisesti jatkuvana toimintana, näin liiketoiminta kehittyy ja kasvaa. Yritysjärjestelyiden avulla usein nopeastikin. Tämä näkyy yhtiön arvossa. Myös yrityksen johtaminen kehittyy uusien haasteiden edessä eikä yhtiö jää polkemaan paikalleen.

Nuoremman ikäluokan yrittäjät kehittävät aktiivisemmin yhtiötään. He helpommin myyvät yrityksen ja siirtyvät seuraavan yhtiön ostamiseen ja kehittämiseen. Monesti nuoremmat toimivat myös omistajina kaveriporukalla ja siten saavat yhtiöön laajasti omistajien osaamista.

Suomi tarvitsee pk-yritysten kasvua ja yrityskauppoja

Toivottavasti kiinnostus yrityskauppoihin kasvaa talouden epävarmuudesta huolimatta ja sijoitukset pk-yrityksiin yleistyvät. Yrityskaupoissa korkotaso ei rasita kassavirtaa samoin kuin asuntosijoituksissa. Erityisesti seuraavina vuosina Suomi tarvitsee pk-yritysten kasvua ja uusia yrittäjiä. Aina ei kannata perustaa yritystä nollasta, yritysostolla pääsee heti toimivaan liiketoimintaan kiinni ja yrittäjäksi.

Myytävien yritysten nimiä ei yleensä kerrota julkisesti, joten ostaja joutuu näkemään vaivaa etsinnässä. Myynti-ilmoitusten tiedot ovat suuntaa antavia, mutta salassapitosopimuksen allekirjoittamalla saa tarkempia lisätietoja. Myytäviä yrityksiä löydät esimerkiksi meidän Yritysovi-sivustoltamme. Uusia yrityksiä tulee myyntiin jatkuvasti ja jokainen yritys on valmis ottamaan uuden askeleen eteenpäin – uuden, innokkaan yrittäjän voimin.


www.advanceteam.fi
www.yritysovi.fi
www.kiinteistonvalitysala.fi/asuntomarkkinakatsaus

Jukka Saarelainen
Yritysvälittäjä, KTM
Helsingin toimisto
Jätä soittopyyntö