Vakautta yritysjärjestelyiden avulla

Tällä hetkellä tilanne taloudessa on haastava muttei pysyvä, muutos saattaa tapahtua nopeasti. Nyt on hyvä aika pohtia mahdollisia yritysjärjestelyitä, jotka nopeimmillaankin kestävät useita kuukausia. Yrityksen jatkuvuuden ja kilpailukyvyn turvaaminen on omistajan keskeinen tehtävä. Epävarmana aikana on kaikesta huolimatta katsottava tulevaisuuteen ja aloitettava suunnittelu.

Valmistaudu ajoissa

Yrityksissä tehdään paljon suunnitelmia liittyen esim. strategiaan, budjetteihin, markkinointiin ja henkilöstöön. Omistajanvaihdosta ei kuitenkaan suunnitella samassa laajuudessa, vaikka se tapahtuu jokaisessa yrityksessä ennemmin tai myöhemmin. Omistajanvaihdos on yrityksen menestykseen vaikuttava kriittinen tekijä. Tämän johdosta on ensiarvoisen tärkeää tehdä omistajanvaihdossuunnitelma riittävän ajoissa. Ajoissa tehdyllä suunnitelmalla pystytään ennakoimaan yritysjärjestelyitä ja vaikuttamaan yrityksen kannattavuuteen sekä kiinnostavuuteen. Kokemuksemme mukaan yrityksen lopettamisen todennäköisyys kasvaa, jos omistajanvaihdosasiaa ei ole suunniteltu ollenkaan. Yrityksen lopettamisessa syntyy lähes aina ylimääräisiä kuluja. Suunnitelman teko ei tarkoita omistajanvaihdoksen toteutuksen aloittamista. Suunnitelman avulla vältytään yllätyksiltä esimerkiksi verottajan taholta. Myös sidosryhmien näkökulmasta, ajan tasalla oleva omistajanvaihdossuunnitelma on positiivinen viesti: yritys huolehtii jatkuvuudesta. Aloita omistajanvaihdoksen suunnittelu tutustumalla yrityksen myyntiprosessiin maksuttoman oppaan avulla. Oppaan yrityksen myyntiin pääset tilaamaan täältä.

Yritysosto -vaihtoehto perinteiselle investoinnille

Yritysosto on yksi tapa toteuttaa yrityksen kasvustrategiaa. Yritysosto mahdollistaa merkittävän kasvuloikan sekä mahdollisuuden lisätä kapasiteettia. Ostaessa toimivan yrityksen saa mm. asiakkuuksia, kassavirtaa, uusia markkinoita, henkilöstöä ja osaamista. Kansantalous tarvitsee kasvuhakuisia, innovatiivisia yrityksiä, koska niillä on positiivisia vaikutuksia koko Suomelle. Suomesta löytyy osaamista, kasvulla takaamme paremman kannattavuuden ja kilpailuasetelman kansainvälisestikin. Mikäli suunnittelet yritysostoa, lataa maksuton Opas yrityksen ostoon täältä.

Hyvin suunniteltu – puoliksi tehty

Omistajanvaihdoksen toteutus perhepiirissä vaatii myös suunnitelmallisuutta sekä aikaa. Jotta sukupolvenvaihdos olisi mahdollisimman järkevästi, edullisesti ja parhaiten kyseiselle yritykselle sopivalla tavalla toteutettavissa, kannattaa suunnitelman laatimisessa turvautua asiantuntijan apuun. Asiantuntijan avulla tehty yksityiskohtainen suunnitelma helpottaa asian käsittelyä perheessä sekä selkeyttää päätöksentekoa ja omistajanvaihdoksen toteutusta. Advance Teamin opas sukupolvenvaihdokseen avaa prosessin vaiheita sekä verohuojennuksia havainnollistavien esimerkkien avulla. Maksuttoman oppaan voit tilata täältä.

Kasvun rahoitus

Rahoitussuunnitelmien tarve kasvaa, kun yritys kasvaa, tarvitsee lisää käyttöpääomaa, suunnittelee investointia tai yritysjärjestelyä. Yritysrahoitusmarkkinat ovat muuttumassa ja monipuolistumassa uusien toimijoiden myötä, mikä myös lisää rahoituksen asiantuntemuksen tarvetta. Advance Team on laatinut tähän tarpeeseen maksuttoman AT Rahoitusoppaan, jotta yritykset selviytyvät paremmin haastavassa rahoituskentässä.

Asiantuntijat apunasi

Yritysjärjestelyitä kannattaa suunnitella asiantuntijan avustuksella. Advance Team tarjoaa asiantuntija-apua yritysjärjestelyihin. Ota meihin yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä juuri sinun yrityksellesi sopiva ratkaisu. Voit myös tutustua yrityksen myyntiin, ostoon, sukupolvenvaihdokseen sekä rahoituksen hankintaan maksuttomien oppaiden avulla, jotka pääset tilaamaan Oppaat sivulta.

Jätä soittopyyntö