Riihimäen Ritema Oy – ostajan näkökulma

Laiho Industries Oy osti Riihimäen Ritema Oy:n koko osakekannan joulukuussa 2021. Ritema jatkaa metallikomponenttien valmistusta Laiho-konsernin tytäryhtiönä.

Porilainen teollisuusalan konserni Laiho Industries Oy hankki yrityskaupalla vahvistusta alihankintaliiketoiminnalleen. Konsernin muut yhtiöt ovat Porissa sijaitseva Heikki Laiho Oy sekä Espoossa ja Urjalassa toimiva CNCenter Oy.

Riihimäen Ritema muodostaa konsernin toisen tytäryhtiön, CNCenterin, kanssa merkittävän konepaja- ja metallituotteiden sopimusvalmistajan Suomessa. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 10M euroa ja työntekijämäärä noin 90 henkilöä. Vesijohtovarusteita valmistavan Laiho-konsernin liikevaihto kasvaa kaupan myötä noin 22 miljoonaan euroon ja työntekijämäärä 145 henkilöön.

Laiho Industries Oy:n johtaja Matti Laiho kertoo Riteman oston tukevan hyvin konsernin kasvustrategiaa:

-Yrityskauppa tukee erittäin hyvin strategiaamme kasvaa merkittäväksi suomalaiseksi metallituotteiden sopimusvalmistajaksi. Riteman erityisosaaminen on ohutlevy- ja putkimaisissa tuotteissa sekä pintakäsittelyssä ja heidän tarjontansa laajentaa sopimusvalmistusliiketoimintaamme myös tälle sektorille.

Laiho vastaa työssään yhtiön myynnistä, markkinoinnista, tuotekehityksestä, tuotantoteknologiasta ja valmistuspuoleen liittyvistä asioista. Hän kertoo Riteman olleen kiinnostava ostokohde yrityksen erityisosaamisen ja asiakasverkoston ansiosta.

-Riteman myötä konsernimme pystyy tarjoamaan paljon laajemman palvelukonseptin nykyisille sekä uusille asiakkaille. Riteman kautta saimme myös uusia merkittäviä asiakkuuksia eri toimialoilta. Yrityskauppa tukee erittäin hyvin strategiaamme kasvaa merkittäväksi suomalaiseksi metallituotteiden sopimusvalmistajaksi.

Kuvassa vasemmalta yritysvälittäjä Juha Huotari, myyjä Juha Eiro, Laiho Industries Oy:n toimitusjohtaja Mika Laiho ja hallituksen puheenjohtaja Matti Laiho.

Ulkopuolinen asiantuntija avuksi

Yrityskaupan suunnittelu ja toteutus on yleensä pitkä prosessi, joka vaatii huolellista valmistautumista niin myyjältä kuin ostajaltakin. Kaikkiin yksityiskohtiin ei onneksi tarvitse perehtyä itse, sillä ulkopuolinen asiantuntija auttaa asiakirjojen, laskelmien ja lakipykälien kanssa.

Laiho kertoo Advance Teamin asiantuntijapalveluiden nopeuttaneen ostoprosessia merkittävästi ja tuoneen neuvotteluihin sujuvuutta:

-Prosessin kuluessa yhtiöidemme synergiapotentiaalit tulivat entistä vahvemmin esille. Kaikki eteni vauhdikkaammin kuin mitä olimme suunnitelleet, noin kolmessa kuukaudessa. Iso rooli tässä oli Advance Teamin Juha Huotarilla, joka oli valmistellut liiketoimintakonseptia ja kauppaa huolella, ja kaikki materiaali oli selkeää ja nopeasti saatavilla.

Laihon vinkki yritystoiminnan ostajille on huolellinen suunnittelu ja yllätyksiin varautuminen. Matkan varrella voi tulla esiin asioita, jotka vaativat lisäselvityksiä tai tarkempia neuvotteluja. Riteman yrityskaupassa isoilta yllätyksiltä vältyttiin ulkopuolisen asiantuntijan ansiosta:

-Yritysvälittäjän rooli oli erittäin merkittävä ja ilman hänen panostustaan ja ammattitaitoaan olisimme tuskin päässeet samaan lopputulokseen kuin nyt. Tärkeimpänä voisi pitää sitä, että välittäjä oli hyvin perillä kohdeyrityksen liiketoiminnasta, sekä hänen johdonmukaisesta toiminnastaan löytää yhteinen ratkaisu kaikkiin asioihin. Neuvottelut pysyivät hyvähenkisinä ja tehokkaina koko prosessin ajan.

Teksti: Hanna Piiparinen / Ampersand Design Oy

www.ritema.fi 

Lue myös Riihimäen Riteman yrityskauppatarina myyjän näkökulmasta.

Jätä soittopyyntö