AT Yrityskauppakatsaus 2/24

Helmikuun tapahtumat yrityskaupparintamalla

Advance Teamin keräämän datan mukaan helmikuussa toteutui 37 yrityskauppaa. Kauppamäärät kasvoivat huimat 23 prosenttia vuoden 2023 helmikuuhun verrattuna. Kauppamäärät näyttävät palautuneen vuosien 2021 ja 2022 tammikuiden tasolle eli noin 37 transaktioon. Yrityskauppadatan mukaan startti vuodelle 2024 jatkuu vahvana Suomen heikosta talouskasvusta huolimatta.

Toteutuneet yrityskaupat kuukausittain 2021-2024

Pörssiyhtiöiden liikkeitä yrityskauppamarkkinoilla helmikuussa

Suomalaiset pörssiyhtiöt tekivät helmikuussa viisi yritysostoa ja kaksi yritysmyyntiä. Lassila & Tikanoja Osti ruotsalaisen PF Industriservice AB:n, joka tarjoaa teollisuuden prosessipuhdistuspalveluita. Wulff Group osti kaksi tilitoimistoa vahvistaakseen strategista osaamista tilitoimisto- ja taloushallintoliiketoimintojen puolella. Atria osti ruotsalaisen Gooh Ab:n vahvistamaan valmisruokaliiketoimeaan. Pörssilistattu pääomasijoittaja Capman puolestaan osti oman portfolioyhtiön Sarc Oy:n kanssa tunnetun turkulaisen arkkitehtitoimisto Sigge Arkkitehdit Oy:n.

Toteutuneet yrityskaupat helmikuussa toimialoittain

Pääomasijoittajien tekemät yritysostot helmikuussa

Pääomasijoittajat tekivät 7 yrityskauppaa helmikuussa. Tritonin omistama Habeo Group laajenee portfolioyhtiönsä ESP Tekniikka Oy:n kautta ostamalla Putkityö KV Oy:n, joka on erikoistunut LVI-töihin. COR Groupin omistama Professio Group Oy osti puolestaan pörssiyhtiö Wetteriltä Tieturi Oy:n ja MIF Oy:n, jotka ovat koulutuspalveluiden tarjoajia. Intera Partnersin omistama Cervi Talotekniikka jatkaa edelleen vahvaa laajentumistaan yritysostoilla, kun he ostivat kylmätekniikan erikoisosaajan Kylmäset Oy:n osakekannan. Vaaka Partnersin portfolioyhtiö Bolt Works osti Puuhax Oy:n, joka on keskittynyt torninosturikuljettajien vuokrausliiketoimintaan. KLAR Partnersin omistama QMG Oy laajenee ostamalla sähköurakointia tekevät Assonant Oy:n.

Markkinoilla vaikuttavat tekijät

Yhdysvaltain keskuspankki FED näkee edelleen loppuvuodelle kolme koronlaskua. Fed jätti maaliskuun kokouksessa korot vielä ennalleen ja lausunnossa todetaan, että inflaation laskusta tarvitaan selkeämpää signaalia. Inflaation laskusta odotetaan tulevan epätasainen. Yhdysvaltain talous indikoi vahvuuttaan yhä edelleen, kun taas Euroopassa edelleen talous on taantuman rajoilla. Edelleenkään EKP ei ole laskenut ohjauskorkojaan, vaikka talouskasvuluvut ovat heikot Euroopassa. Vaikka talousluvut ovat heikkoja, niin Euroalueen työttömyysaste on matalimmillaan vuosikymmeniin. Markkinoiden odotukset ensimmäisistä koronlaskuista ovat edelleen kesäkuussa.

Toteutuneet yrityskaupat helmikuu 2024

Huom! Kuvaajassa vaalean oranssilla olevat yhtiöt ovat pörssiyhtiöitä ja vaalean sinisellä olevat ovat pääomasijoitusyhtiöitä tai niiden omistamia yhtiöitä.

Löydät kaikki vuonna 2024 tehdyt yrityskaupat listattuna täältä.

Advance Team seuraa aktiivisesti yrityskauppamarkkinaa; seuraava AT Yrityskauppakatsaus ilmestyy huhtikuussa.

www.advanceteam.fi
www.yritysovi.fi

Tilaa kuukausittain koostettava yrityskauppakatsaus suoraan sähköpostiisi!

  Ville Laaksonen
  Analyytikko, KTK
  Helsingin toimisto
  Advance Team – Apunasi yrityskaupoissa

  Advance Team tarjoaa yrityskauppa- ja Corporate Finance PLUS –palveluita. Palveluihimme kuuluvat yrityskaupat, yritysostopalvelu, rahoitusratkaisut, yritysjärjestelyt sekä sukupolvenvaihdokset. Ammattitaitoisen ja aktiivisen tiimin ansiosta asiakkaamme suosittelevat meitä ja olemmekin toteuttaneet jo yli 600 vaativaa yrityskauppaa menestyksekkäästi. Toimimme paikallisesti koko Suomessa ja toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa sekä Lahdessa. Ota meihin yhteyttä niin keskustellaan luottamuksellisesti yrityksesi tilanteesta.

  Ota yhteyttä
  Jätä soittopyyntö