Wentti Vuokrapalvelu Oy

Maarakennus- ja kiinteistöhuoltokalustoa vuokraava Wentti Vuokrapalvelu Oy myi koko osakekantansa Koneunionille joulukuussa 2023. Wentin osakas ja palvelupäällikkö Jarno Aronen on tyytyväinen yrityskauppaan, jossa Wentille löytyi uusi koti Advance Teamin avulla.

Maanrakennuksen laitevuokraukseen erikoistunut Wentti Vuokrapalvelu Oy alkoi etsiä toiminnalleen lisävahvistusta vuoden 2023 keväällä. Wentin pääomistajat Antti ja Ville Finer sekä pienomistaja Jarno Aronen uskoivat, että uudessa omistuksessa Wentti pääsisi kasvamaan täyteen potentiaaliinsa:

-Liikevaihdon kasvussa on otettu iso harppaus muutamassa vuodessa, joten yritys tuli taitekohtaan. Vaihtoehtoina oli joko itse tuoda mukaan lisärahoitusta, tai myydä yritys. Päätimme etsiä Wentille sopivan ostajan, Aronen kertoo.

Myyntiin haluttiin mukaan yritysvälityksen ammattilainen, koska omistajilla riitti kiireitä oman yritystoimintansa pyörittämisessä. Advance Teamin mukanaolo takasi, että prosessi lähti heti nopeasti liikkeelle ja tarpeelliset selvitykset saatiin käyntiin. Aronen kehuu Advance Teamin Juha Huotarin kokonaisvaltaista otetta asioiden hoidossa:

-Sen jälkeen kun otimme Advance Teamin hoitamaan myyntiä, meidän ei tarvinnut huolehtia muusta kuin pyydettyjen tietojen kokoamisesta. Meille oli koko prosessissa tärkeintä, että Wentille löytyy uusi, sopiva koti. Koneunion oli meille paras ostajaehdokas, sillä he ymmärsivät omalla kokemuksellaan, missä elinkaaren vaiheessa yrityksemme on.

Yrityksen myyntiprosessi kesti kokonaisuudessaan reilun puoli vuotta. Myyjät halusivat yritykselle ostajan, joka kehittäisi toimintaa heidän visioimaansa suuntaan. Mitään tiukkoja ehtoja kaupalle ei tehty, vaan kokonaisuus ratkaisi päätöksen Koneunionin hyväksi:

-Olemme Koneunionin kanssa hyvin samankaltaiset yritykset. Heidän kehitys- ja kasvuvaiheensa on muutaman askeleen Wenttiä edellä, joten halusimme tuon osaamisen ja vahvan toimialan tuntemuksen Wentin eduksi.

wentti vuokapalvelu oy

Kuvassa: Oikealta Lassi Hintikka Koneunion Oy, Wentti Vuokrapalvelun Antti, Ville ja Jarno. Vasemmalla yritysvälittäjä Juha Huotari.

Yritysvälittäjä huolehtii kokonaisuudesta

Yrityskaupan jälkeen Wentin kaivinkoneet, kuormaajat, maantiivistäjät sekä muu infrakalusto  liikkuvat vuokralle Uudenmaan alueella kuten ennenkin, mutta taustalla yritysten järjestelmiä ja toimintatapoja yhtenäistetään vähitellen, ja Wentin toimipiste siirtyy Koneunionin tiloihin Espoossa.

Aronen tuli Wentin toimintaan mukaan vuonna 2020 ja on työskennellyt yrittäjähenkisenä työntekijänä. Uudessa omistuksessa Aronen keskittyy enemmän asiakkuuksiin:

-Vanhojen asiakkuuksien jatkuminen Koneunionilla on tärkeää. Uutta ja entistä vahvempaa organisaatiota on helppo myydä asiakkaille.

Maanrakennus- sekä kiinteistöhoitokaluston vuokrauksella on riittänyt asiakkaita haastavassakin markkinatilanteessa, ja tulevaisuus näyttää valoisalta toiminnan kehittämisen suhteen. Kestävyys- ja ympäristönäkökulmasta kaluston vuokraus on myös eettistä kuluttamista, jossa kaikkea ei tarvitse omistaa itse.

Yrityskaupoissa asiakirjahallinta on isossa roolissa. Tähän on hyvä kiinnittää huomiota jo aikaisessa vaiheessa, mikäli yrityskauppa on suunnitteilla. Advance Team auttoi asiakasta kokonaisuuden hallinnassa, ja kaikki tarvittavat asiakirjat saatiin toimitettua ajallaan ostajille:

-Voin suositella Advance Teamia muillekin yrityskauppaa suunnitteleville. Juha Huotarin asiantuntemus ja osaaminen yrityskaupoista heijastui kaikkeen toimintaan. Hänellä oli kokonaisuus hallussa, ja me täydensimme prosessia konevuokrausalan tuntemuksellamme. Lopputulos oli juuri sellainen kuin toivoimme.

Teksti: Hanna Piiparinen / Ampersand Design Oy

www.advanceteam.fi
www.yritysovi.fi

Jätä soittopyyntö