Vesikaivohuolto Vipe Oy

Vesikaivojen puhdistukseen erikoistuneen Vesikaivohuolto Vipe Oy:n osakkeet myytiin marraskuun lopulla AMPV Invest Oy:lle. Hyvässä kasvuvauhdissa oleva yritys oli helppo myyntikohde, ja suoraan nimellä myynti nopeutti sopivan ostajan löytymistä.

Vesikaivohuolto Vipe Oy:llä on takanaan yli 20 toiminnantäyteistä vuotta. Juoma- ja talousvesikaivojen tarkistukset, puhdistukset ja kunnostukset ovat pitäneet yrittäjä Pertti Virtasen kiireisenä, ja yritys on vuosien aikana kasvanut 15 ammattilaista työllistäväksi puhtaan veden asiantuntijaksi.

Osakekaupan suunnittelu alkoi jo viisi vuotta sitten, kun Virtanen otti yhteyttä Advance Teamiin. Silloin yritykselle tehtiin Myytävyysanalyysi eli Sadonkorjuuanalyysi, mutta aika ei ollut vielä kypsä myynnille. Seuraavat viisi vuotta käytettiin yritystoiminnan hienosäätöön, ja kun yritysvälittäjä Pekka Kiukkonen otti vuoden 2020 alussa uudestaan yhteyttä Virtaseen, laitettiin myyntiprosessi kunnolla liikkeelle.

-Viisi vuotta oli sopiva aika myyntiin liittyvien asioiden selvittämiselle. Advance Teamin tuottamista esityksistä näki näin maallikkonakin, missä mennään ja missä pitää parantaa. Nyt oli oikea hetki myydä, kun yritys on vahvassa kasvuvauhdissa, Virtanen sanoo.

Advance Team suositteli alusta alkaen yrityksen myymistä nimellä – siis suoraan ja avoimesti. Yrittäjä lähti tähän innolla mukaan:

-Pekka suositteli meille nimellä myymistä, ja olin heti mukana. Kun lähtee myymään yritystä suoraan nimellä eikä anonyymisti, niin ostajatkin pääsevät suoraan katsomaan yrityksen tietoja, ja saadaan kasaan useampi kiinnostunut.

Vesikaivohuolto Vipen osakkeet osti AMPV Invest Oy. Sen taustalta löytyvät kokeneet yrittäjät Arja Tegström-Häkkinen ja Jari Häkkinen. He ovat toimineet pitkään yrittäjinä ja viimeisimmäksi K-kauppiaina, ja olivat etsineet itselleen sopivaa ostokohdetta kiinnostuksen kohteidensa pohjalta. Tegström-Häkkisellä on talouspuolen kokemusta, ja Jari Häkkinen toimi pitkään LVI-valvonnan parissa niin Suomessa, Venäjällä, Saksassa kuin Ranskassakin.

-Puhdas vesi kuuluu LVI-puolelle, mistä minulla on vesialan koulutuksen lisäksi myös paljon työkokemusta. Siksi Vesikaivohuolto Vipe kiinnosti kovasti yrityksenä, Häkkinen kertoo.
Yrittäjän arki on Häkkisille tuttua. Osakekaupan myötä tehtävälistalle tulee lisää liiketoiminnan kehittämistä ja asiakashankintaa:

-Yrittäjyydessä on samankaltaisia asioita toimialasta riippumatta, mutta on myös jotain erilaista. Kaupan alaan verrattuna vesihuollossa on rajattu määrä tuotteita, kun ruokakaupassa niitä on tuhansia, Arja Tegström-Häkkinen kuvailee.

Kuvassa: Vasemmalta oikealle ostajat Jari Häkkinen ja Arja Tegström-Häkkinen sekä myyjä Pertti Virtanen.

Nimellä myynti luo luottamusta

Nimellä myynti vaatii avoimuutta niin myyjältä kuin ostajaltakin. Myytävän yrityksen henkilöstöä tulee tiedottaa ajoissa edessä olevista muutoksista ja varmistaa toiminnan sujuvuus myös siirtymävaiheen aikana. Vesikaivohuolto Vipen henkilöstö sai osakekaupasta tiedon hyvissä ajoin, joten uutinen otettiin hienosti vastaan:

-Henkilökunta oli varmasti helpottunut uutisesta, sillä heiltä siirtyy nyt osa vastuusta uusille omistajille. Minä olen vuosien varrella jakanut paljon vastuuta henkilöstölle, kun en itse ehdi tehdä kaikkea, Virtanen kertoo.

Ostajien näkökulmasta nimellä myynti oli luottamusta lisäävä tekijä, sillä he pääsivät etukäteen rauhassa tutustumaan yrityksen taustatietoihin. Hauskan sattuman myötä Vesikaivohuolto Vipen nimi oli Häkkisille jo ennestään tuttu. Heidän kesämökkinsä aiempi omistaja oli tilannut tontin vesikaivon putsauksen juuri Vesikaivohuolto Vipeltä.

-Vesikaivohuolto Vipe on arvostettu yritys, jonka asiat on hoidettu hyvin. Emme olisi silti uskoneet, että meistä tulee mökkikaivomme huoltaneen yrityksen omistajia.

Osakkeensa myynyt Pertti Virtanen on tyytyväinen toteutuneeseen osakekauppaan. Advance Teamin Sadonkorjuuanalyysikin osoittautui nimensä veroiseksi, sillä Virtanen pääsee nyt nauttimaan ahkeran työnsä hedelmistä:

-Monellahan se on haaveena, että tahti helpottaisi jo 60-vuotiaana. On tässä jotain tehty oikein, kun se nyt toteutuu. Seuraavaksi minulla on suunnitelmissa oman kaivon putsaus. Siitä olen saanut kuulla kommenttia jo kymmenen vuoden ajan, Virtanen heittää.

www.kaivo.fi 

Lue lisää tarinoita onnistuneista yrityskaupoista www.advanceteam.fi/referenssit .

Teksti: Hanna Piiparinen / Ampersand Design Oy

Jätä soittopyyntö