Vantaan Kone ja Laite Oy

Tuusulassa sijaitsevasta Vantaan Kone ja Laite Oy:stä tuli ruotsalaisen OP gruppen Olofsson-Persson AB:n tytäryhtiö toteutuneen yrityskaupan myötä. Advance Team edesauttoi haastavan myyntiprosessin onnistumista merkittävällä panoksellaan.

Vantaan Kone ja Laite Oy:n nykyinen henkilökunta jatkaa yrityskaupan jälkeen kokonaisuudessaan uuden omistajan palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

– Yritystoimintamme jatkuu entiseen malliin. Itse jatkan työtäni uuden työnantajan palveluksessa korjaamopäällikkönä. Myös pitkään yrityksessä työskennellyt vaimoni jatkaa yrityksessä työskentelyään. Olen luottavainen yrityksen lähitulevaisuuden suhteen. Uudella omistajalla on selkeä näkemys liiketoiminnan kehittämisestä, 17 vuotta yritystä johtanut Jouni Puttonen toteaa.

Yrityksen uusi omistaja, OP gruppen Olofsson-Persson AB on toiminut konekaupassa noin 35 vuotta. Konserni työllistää nykyisin yli 200 työntekijää ja liikevaihto on reilut 600 miljoonaa euroa. Yrityskaupan ansiosta ruotsalaiskonsernin suomalainen tytäryhtiö OP Jasto Oy saa lisää toimitilaa ja henkilökuntaa jälkimarkkinointiin.

”Ilman asiantuntija-apua kauppa ei olisi toteutunut”

– Kun yrityksellemme ilmaantui alkuvuodesta potentiaalinen ostajaehdokas, otin yhteyttä pankkimme yhteyshenkilöön ja tiedustelin hänen mielipidettään. Nordean asiakasvastaava Tero Parviainen ilmoitti, ettei yrityksen myynnille ole esteitä ja suositteli kaupan välittäjäksi Advance Teamin Mikko Ruotsalaista, Jouni Puttonen kertoo.

Myyntitoimeksiannon jälkeen Mikko Ruotsalainen teki Vantaan Kone ja Laite Oy:lle arvonmäärityksen helmikuun lopulla.

– Yrityksen myynti kaikkine käänteineen ja yksityiskohtineen oli työläs prosessi. Ilman Mikko Ruotsalaisen tarjoamaa asiantuntija-apua ja kokemusta kauppa ei olisi toteutunut. Minun oma aikani meni kokonaisuudessaan yritystoiminnan päivittäiseen pyörittämiseen, Puttonen toteaa.

Alkukesästä laaditun esisopimuksen jälkeen myyntiprosessi alkoi edetä vauhdilla. Vantaan Kone ja Laite Oy sai uuden omistajan 25. syyskuuta solmitun osakekaupan myötä.

Kuvateksti: perustaja Jouni Puttonen myi yrityksensä osakekannan ruotsalaiskonsernille.

– Olen erittäin tyytyväinen Advance Teamin asiantuntija-apuun yrityskaupan toteuttamisessa, Puttonen toteaa syyskuun lopulla maaliin saadun myyntiprosessin jälkeen.
Pienestä kasvoi iso toimija

Vantaan Kone ja Laite Oy:n yrityshistoria juontaa juurensa 1990-luvun lopulle. Osakeyhtiönä Jouni Puttosen perustama yritys aloitti lokakuussa 2000.

– Yritystoimintamme käynnistyi aluksi vuokratiloissa. Vuonna 2013 hankimme nykyiset toimitilamme. Uusia toimitiloja on koko ajan kehitetty vastaamaan paremmin nykyistä käyttöä, insinöörin koulutuksen hankkinut Puttonen kertoo.

Yrityksen liikevaihto on kasvanut lupaavasti viime vuosina. Tilikaudella 9/2016 liikevaihto oli 2,2 miljoonaa euroa. Kasvun taustalla on vaikuttanut muun muassa se, että maarakentamisen volyymit ovat pääkaupunkiseudulla olleet voimakkaassa kasvussa.

– Asiakkainamme ovat kaikki merkittävät pääkaupunkiseudulla operoivat maarakentajat. Kykenemme tarjoamaan heidän tarvitsemilleen työkoneille mahdollisimman ripeää ja kustannustehokasta korjauspalvelua, Puttonen julkituo.

Hyväksi havaitulla toimintakonseptillaan Tuusulasta käsin toimiva yritys on onnistunut luomaan vuosien saatossa vakaat asiakassuhteet.

– Tämä on mahdollistanut liiketoiminnan edelleen kehittämisen ja kasvattamisen, Puttonen mainitsee.

http://www.vantaankonejalaite.com/  

Lue lisää tarinoita onnistuneista yrityskaupoista www.advanceteam.fi/referenssit .

Teksti:
Jarmo Mäkeläinen
Ampersand Design Oy

Jätä soittopyyntö