Teamtech Oy

LVI-alan asiantuntijayritys Teamtech Oy:n liiketoiminta myytiin toukokuun alussa Hesatek Oy:lle. Kaupan myötä Teamtechin ainutlaatuinen ilmalämpöpumppujen Fresh Wash -menetelmä siirtyi osaksi Hesatekin palveluvalikoimaa. Koko myyntiprosessi alusta loppuun toteutui odotuksia nopeammin.

Teamtechin toimitusjohtaja Jari Yliniemellä on takanaan kiireinen kevät. Yrityksen liiketoiminnan myyminen lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja tarjoavalle Hesatek Oy:lle, toimintojen ja varastojen yhdistäminen sekä parhaillaan käynnistyvä lämpöpumppujen huippusesonki ovat pitäneet yrittäjän kiireisenä:

-Olen 11 vuotta pyörittänyt tätä yritystä ja toimitusjohtajana vastannut kaikesta. Halusin jatkossa itselleni hieman erilaisen roolin, joten nyt oli hyvä hetki katsoa tulevaisuuteen ja myydä liiketoiminta sopivalle ostajalle.

Yliniemi halusi ulkopuolisen asiantuntijan mukaan huolehtimaan myyntiprosessista. Jo ensimmäinen tapaaminen Advance Teamin yritysvälittäjä Juha Huotarin kanssa vakuutti hänet yhteistyön sujuvuudesta:

-Sovimme tapaamisen, ja Juhasta jäi heti hyvä ja positiivinen fiilis. Seuraavan viiden kuukauden aikana hän vei hienosti asioita eteenpäin, haki ostajaehdokkaita, oli mukana neuvotteluissa ja hoiti asiakirjat kuntoon. Advance Team toi kauppaan vahvaa talouslukujen ymmärrystä, joten mitään yllätyksiä ei tullut prosessin aikana.

Teamtechin toimintaa ohjaavia arvoja ovat henkilökunnan kunnioitus, rehellisyys ja suoraselkäisyys. Ostajaksi haluttiin löytää yritys, joka jakaa samanlaisen arvomaailman. Hesatek täytti kaikki ostajalle asetetut kriteerit ja teki vaikutuksen Yliniemeen:

-Hesatekistä tuli sellainen tunne, että tämän yrityksen kanssa haluamme jatkaa eteenpäin. Loppusuoralla oli muutama ostajaehdokas, mutta meille oli vain yksi oikea. Päätös kannatti, sillä kaupan jälkeen meillä on ollut hyvä fiilis ja tekemisen meininki.

Teamtech Oy
Kuvassa vasemmalta oikealle Teamtech Oy:n toimitusjohtaja Jari Yliniemi ja Hesatek Oy:n yrittäjä Mikko Vörlin

Ei liikaa viilailua

Usein yrityksiä neuvotaan laittamaan kokonaisuus myyntikuntoon jo paljon ennen kaupantekoa. Yliniemi uskoo, että yrityksen myynnissä ja etukäteisvalmisteluissa kannattaa lähteä ajoissa liikkeelle, mutta myymistä ei pidä hidastella täydellisten olosuhteiden toivossa:

-Aika harva saa ensin yrityksen täydelliseen myyntikuntoon. Meillekin tuli kommenttia, että luvuista näkee, jos yritystä ei ole viritetty loppuunsa. Mielestäni se on positiivinen kommentti. Näytämme suoraan ja rehellisesti, että tällaisia me olemme, myös lukujen valossa.

Teamtech on toimintansa alusta eli vuodesta 2009 asti halunnut tuoda sähkön, kylmäalan ja LVI:n osaamisen saman katon alle. Toteutunut liiketoimintakauppa vahvistaa tätä visiota entisestään ja tuo lämpöpumppualalle täysin uudenlaisen palvelukonseptin.

Yliniemen uusi työnkuva on vasta muotoutumassa, mutta hän uskoo tulevaisuudessa tekevänsä töitä innovaatioiden, liiketoiminnan kehittämisen ja linjausten parissa. Tärkeintä on säilyttää kaikessa tekemisessä Teamtechin toiminnan ydin, eli ilon tuottaminen asiakkaille.

-Odotan, että Hesatekin kanssa tämä ilon toimittaminen asiakkaille jatkuu ja vielä laajenee kappalemääräisesti. Kehitämme yhdessä hienoja uusia juttuja eteenpäin asiakkaiden parhaaksi.

www.teamtech.fi

Teksti: Hanna Piiparinen / Ampersand Design Oy

Lue lisää tarinoita yrityskaupoista.

Jätä soittopyyntö