Sähkö-Numat Oy

Hyvinkäällä sijaitseva sähköalan yritys Sähkö-Numat Oy teki sukupolvenvaihdoksen parissa viikossa. Nopea tahti onnistui Advance Teamin avulla, kun yritysvälittäjä Juha Huotari toteutti Sähkö-Numatille kattavan avaimet käteen -palvelun.

Vuonna 1992 perustetun Sähkö-Numat Oy:n vetovastuu siirtyi marraskuussa 2020 toimitusjohtaja Matti Nurmelta hänen pojalleen Eerolle. Matti Nurmi kuvailee olevansa tehdyn työn määrän perusteella jo eläkeiän kynnyksellä, joten nyt oli hyvä hetki käynnistää muutokset:

-Kysyin pojaltani jo kaksi kertaa aiemmin, lähtisikö hän yrittäjäksi valmiiseen pöytään. Aluksi hän kieltäytyi, koska sanoi nähneensä, mitä tämä on. Yrittäjän päivät ovat pitkiä. Onneksi mieli kuitenkin muuttui ajan myötä.

Nurmi on tyytyväinen siihen, että perheen poika Eero oli valmis ottamaan lisää vastuuta ja jatkamaan yrityksen tarinaa. Muitakin varasuunnitelmia oli tehty, mutta työntekijöiden ja toiminnan kannalta sukupolvenvaihdos oli paras ja toivottu ratkaisu. Yritys työllistää tällä hetkellä 11 henkilöä, ja taustalla on pitkiä työsuhteita. Siksi yrityksen säilyminen perhepiirissä oli tärkeää niin yrittäjälle kuin henkilöstöllekin:

-Poikani Eero tuntee yrityksen hyvin, sillä hän on tehnyt meillä asennushommia jo 10 vuotta. Siksi hänellä on myös hyvää näkemystä siitä, mihin suuntaan toimintaa kannattaa kehittää. Olisihan se ollut sääli lopettaa yritys, jolla on ollut yli 10 vuotta Bisnoden AAA ja Lowest Credit Risk –luottoluokitus sekä Kauppalehden Menestyjät -sertifikaatti.

Sähkö-Numatin kotipaikkana on Hyvinkää, mutta yritys palvelee rakennusliikkeitä koko pääkaupunkiseudulla. Asiakkaita on riittänyt tehokkaan puskaradion ansiosta, vaikka yrityksellä ei ole tällä hetkellä edes omia nettisivuja. Niiden teko on yksi Eero-pojan tulevista töistä:

-Meillä on paljon urakkasopimuksia isojen rakennusliikkeiden kanssa, ja hankintapiireissä sana leviää tehokkaasti. Siksi emme ole tarvinneet kotisivuja, mutta nyt nekin ovat suunnitteilla. Eerolla on muutenkin aktiivinen ote asioiden kehittämiseen. Hän ottaa nyt kantaa muidenkin töihin, eikä vain omaansa, Matti Nurmi kehuu.

Sujuva siirtymä asiantuntijan avulla

Advance Team oli Nurmelle tuttu toimija jo entuudestaan. Aiempien kontaktien myötä Nurmi oli yrityksen sähköpostilistalla, ja alkoi tutkia heidän palvelutarjontaansa tarkemmin sukupolvenvaihdoksen tullessa ajankohtaiseksi.

Advance Teamin yritysvälittäjä Juha Huotari teki Sähkö-Numatin sukupolvenvaihdoksesta helpon prosessin. Paperitöihin kului kokonaisuudessaan vain pari viikkoa, ja yrittäjä pystyi sen aikaa keskittymään omiin töihinsä ilman ylimääräistä stressiä. Nurmi kehuu Juha Huotarin nopeaa toimintaa ja hyvää palvelukokonaisuutta:

-Halusin avaimet käteen -paketin, ja sen myös sain. Meidän ei Eeron kanssa tarvinnut tehdä muuta kuin vahvaa tunnistautumista vaativat asiat. Kaikki muu tuli suoraan Juha Huotarilta. Hänellä oli kaikki se tietotaito, ja homma kyllä toimi.

Nurmi siirsi tässä vaiheessa 35 % osakkeista pojalleen ja jatkaa työskentelyä sekä seuraajansa perehdyttämistä ilman tiukkaa aikataulua tai suunnitelmaa. Sujuvaa siirtymää helpotti Advance Teamilta saatu palvelu, jonka ansiosta lopputuloksesta tuli toivotun mukainen ja ikäviltä yllätyksiltä vältyttiin:

-Olin nähnyt tuttavien kautta myös huonosti sujuneita sukupolvenvaihdoksia, missä he joutuivat maksamaan muutoksesta kovan hinnan. Advance Teamin avulla tiesin, että kaikki menee virallisesti ja oikein. Kaikki sujui vielä paljon paremmin, mitä etukäteen uskalsin odottaa, Nurmi kiittelee.

Lue lisää tarinoita onnistuneista yrityskaupoista www.advanceteam.fi/referenssit .

Teksti: Hanna Piiparinen / Ampersand Design Oy

Jätä soittopyyntö