PPT Pölynpoistotekniikka Oy

PPT Pölynpoistotekniikka Oy sai uuden omistajan, kun Tuusmet Oy osti kotkalaisyrityksen osakekannan. Onnistuneen yrityskaupan välittäjänä operoi Advance Team.

Vuonna 1991 perustetun PPT Pölynpoistotekniikka Oy:n myyntiprosessi sai alkusysäyksensä kolmisen vuotta sitten, kun yrityksen omistajat tapasivat Advance Teamin edustajia yritysmyyntiä käsitelleessä tilaisuudessa.
– Yrittäjinä meille oli selvää, että yrityksemme myynti ulkopuoliselle tapahtuu jossain vaiheessa, sillä meillä ei ollut tiedossa luonnollista jatkajaa. Myyntiprosessi kuitenkin aikaistui omasta sairastumisestani johtuen, kertoo PPT Pölynpoistotekniikka Oy:n toinen omistaja Arto Luostarinen.
Hänen mukaansa nyt oli otollinen hetki myynnille: yritys on hyvässä talouskunnossa.
– Advance Teamin valinta yrityskaupan välittäjäksi osoittautui loistavaksi ratkaisuksi. Heidän yritysvälittäjänsä Pekka Kiukkonen hoiti oman työnsä alusta loppuun asti erinomaisesti, Arto Luostarinen toteaa.

Sadonkorjuuennusteesta yrityksen myyntiin

Advance Teamin ja PPT Pölynpoistotekniikka Oy:n edustajien tapaamisen jälkeen kotkalaisyrityksestä laadittiin arvonmääritys eli sadonkorjuuennuste, jota päivitettiin keväällä 2017. Yrityksen myynti laitettiin vireille toimeksiantosopimuksen pohjalta tammikuussa 2018.
– Myyntiprosessin kannalta sadonkorjuuennuste oli tärkeässä roolissa. Tätä kautta saimme yrittäjinä selkeän käsityksen yrityksen arvosta ja potentiaalista. Asiantuntija-arvioon oli hyvä nojata kauppaneuvotteluissa, Arto Luostarinen toteaa.
– Oman yrityksen myyntiin liittyy aina tiettyjä ennakkoluuloja sen osalta, miten henkilökunta ja asiakkaat suhtautuvat uuteen tilanteeseen. Toteutuneeseen yrityskauppaan ei lopulta kuitenkaan liittynyt mitään dramatiikkaa. Yrityksemme myynti avoimesti yrityksen nimellä nopeutti prosessia merkittävästi, kertoo PPT Pölynpoistotekniikka Oy:n toinen omistaja, toimitusjohtaja Arto Helminen.
– Kerroimme henkilökunnallemme ja asiakkaillemme, että yritystoimintaa jatketaan samaan tapaan kuin aiemminkin, Helminen mainitsee.
Helmisen mukaan Advance Teamin asiantuntijan Pekka Kiukkosen rooli yrityskaupan välittäjänä oli merkittävä.
– Advance Teamilla on selkeä konsepti yrityksen myyntiin ja ostoon liittyen. Heillä on valmiita kontakteja potentiaalisista ostajista ja todellista ammattitaitoa koko prosessin läpiviemiseen. Voin suositella heidän osaamistaan, Arto Helminen toteaa.

Kuvateksti: Kolme tyytyväistä miestä onnistuneen yrityskauppaprosessin jälkeen. Seppo Hämäläinen, Arto Luostarinen ja Arto Helminen ovat kaikin puolin tyytyväisiä, kun PPT Pölynpoistotekniikka Oy:lle löytyi uusi omistaja Tuusmet Oy:stä.

Uusi omistaja löytyi Haavin kautta

PPT Pölynpoistotekniikka Oy:n uusi omistaja löytyi Advance Teamin aktiiviselle yritysostajalle kehittämän Haavi-palvelutuotteen kautta.
– Ajatus yrityksen ostamisesta syntyi viime syksynä Nordean ja Advance Teamin järjestämässä sukupolvenvaihdosseminaarissa. Tapaamisemme jälkeen annoimme Advance Teamille toimeksiannon tietyn tyyppisen yrityksen ostosta, kertoo Tuusmet Oy:n toimitusjohtaja Seppo Hämäläinen.
Helmikuussa 2018 Tuusmet Oy:lle tarjottiin PPT Pölynpoistotekniikka Oy:n ostamista.
– Kyseisen yrityksen ostaminen herätti kiinnostuksen heti ja teimme aiesopimuksen viime maaliskuussa, Hämäläinen toteaa.
Rahoitusneuvottelujen jälkeen osakekauppa näki päivänvalon 11.7.2018.
– Advance Teamin Pekka Kiukkonen veti kauppaneuvottelut maaliin asti onnistuneesti, Hämäläinen mainitsee.

Luottavaisina kohti tulevaa

– PPT Pölynpoistotekniikan oston myötä saimme yritystoiminnallemme toisen vankan tukijalan Tuusmetin rinnalle. Molempia liiketoimintayksiköitä on tarkoitus kehittää suunnitelmallisesti, Seppo Hämäläinen toteaa.
Tuusmet Oy työllistää seitsemän ammattiosaajaa. Tuusulasta käsin toimiva yritys suunnittelee ja valmistaa ohutlevytuotteita sekä myymäläkalusteita. PPT Pölynpoistotekniikka valmistaa puolestaan suodatinlaitteita ja pölynpoistoputkien puhaltimia teollisuuden tarpeisiin. Kotkalaisyritys työllistää tätä nykyä 15 alan ammattilaista.
PPT Pölynpoistotekniikka Oy:n entinen toimitusjohtaja Arto Helminen jatkaa yrityksessä siirtymäkauden ajan.
– Meidän alallamme kyse on tietotaitobisneksestä, ja siksi on erittäin tärkeää, että vuosien mittaan kertynyt osaaminen siirtyy luontevasti uudelle omistajalle, Helminen painottaa.
Arto Helminen ja Arto Luostarinen suhtautuvat perustamansa yrityksen tulevaisuuteen uuden omistajan johdolla erittäin myönteisesti.
– Yrityksellä on nyt uutta vetovoimaa ja enemmän voimavaroja kehittyä. Uusi omistaja näkee tilaisuuden hyvänä ja panostaa kaikkensa tulevaisuuteen, Arto Luostarinen toteaa.

http://www.ppt-filter.com/

Lue lisää tarinoita onnistuneista yrityskaupoista www.advanceteam.fi/referenssit .

Teksti:
Jarmo Mäkeläinen
Ampersand Design Oy

Jätä soittopyyntö