Pericad Oy

Pericad Oy:n omistaja Kari Tuomisen menehtyminen johti yrityksen nopeaan myyntiin. Perikunnalle oli tärkeintä turvata toiminnan ja työpaikkojen jatkuvuus yllättävässä tilanteessa. AV- ja IT-kauppaan erikoistuneen Pericadin uusi omistaja tulee Norjasta.

Pericad Oy:n 30-vuotinen tarina sai surullisen käänteen, kun yrityksen pääomistaja Kari Tuominen menehtyi tämän vuoden tammikuussa. Perikunta halusi löytää nopeasti Pericadille uuden omistajan, jotta yrityksen jatkuvuus saatiin turvattua.

Pericadin omistajan tytär ja hallituksen varsinainen jäsen Janni Tuominen kertoo olleensa täysin uudessa tilanteessa yllättävien tapahtumien keskellä. Hän hoiti yrityksen myyntiä yhdessä siskonsa kanssa, mutta alusta asti oli selvää, että kauppaan haluttiin mukaan ulkopuolinen asiantuntija.

Tuomiselle suositeltiin pankissa Advance Teamia ja yritysvälittäjä Juha Huotaria:

-Meillä ei siskoni kanssa ollut mitään tietoa yritysvälityksestä, joten Juha selitti meille kaiken juurta jaksain ja sittemmin ostajaehdokkaiden löydyttyä hoiti suurimman osan kommunikoinnista meidän ja ostajan välillä. Oli hyvä saada ulkopuoliselta asiantuntijalta rehellinen näkemys siitä, mitä voimme kaupalta odottaa.

Ostajaksi valikoitui norjalainen CBK Distribusjon AS, joka vahvisti kaupalla pohjoismaisia markkinoitaan ja sai Pericadin työntekijöiden laajan asiantuntemuksen käyttöönsä. Tuominen keskusteli ensin itse CBK:n toimitusjohtajan kanssa, ja antoi sen jälkeen myyntiprosessin Huotarin hoidettavaksi.

Asiantuntija tuo varmuutta myyntiin

Yrityskauppa eteni todella nopeasti, sillä ensimmäinen yhteydenotto oli toukokuussa, ja jo heinäkuussa Pericad oli myyty. Tuominen sanoo ulkopuolisen asiantuntijan olleen korvaamaton apu kaikissa käytännön järjestelyissä:

-Eniten meitä auttoi Juhan ehtymätön halu selittää koko prosessin kulku niin, että maallikkokin pysyi kärryillä siitä, mitä milloinkin oli tapahtumassa. Oli iso apu itselle, kun tiesi asioiden olevan sellaisen henkilön hoidossa, jolla pysyy kaikki langat käsissä.

Pericadin ostanut CBK ei ollut Tuomiselle entuudestaan tuttu, mutta keskusteluissa löydettiin nopeasti yhteinen sävel ja varmistettiin, että Pericadin toiminta jatkuu kuten ennenkin:

-Meille oli tärkeää taata Pericadin tulevaisuus ja työntekijöiden työpaikkojen säilyminen, mutta emme itse halunneet jatkaa yrityksen kanssa. CBK:n kanssa toivomamme kriteerit täyttyivät. Pericad jatkaa toimintaansa samalla meiningillä kuin ennenkin, mutta nyt vain uudella norjalaisella lisämausteella.

www.pericad.fi

Teksti:
Hanna Piiparinen / Ampersand Design Oy

Jätä soittopyyntö