Palomatic Oy

Paloturvallisuuden asiantuntijayritys Palomatic Oy:n omistaja Tomi Kuittinen myi yrityksensä Turvakolmio Oy:lle. Advance Team tarjosi asiantuntija-apuaan osakekaupan toteuttamiseksi molempia osapuolia tyydyttävällä tavalla.

– Nyt oli otollinen hetki myydä yritys. Olin ehtinyt toimia yrittäjänä jo 14 vuotta ja yritys on taloudellisesti hyvässä kunnossa. Yrityskaupan myötä voimme jatkaa menestyksekästä liiketoimintaamme turvallisesti osana suurempaa kokonaisuutta, Tomi Kuittinen toteaa.
Koko yrityshistoriansa ajan lahtelaisyritys on tehnyt voitollista tulosta.
– Olemme pyrkineet maltilliseen kasvuun. Toimintamme kivijalkana on ollut mahdollisimman hyvä ja joustava asiakaspalvelu, joka on tuonut merkittäviä ylläpito- ja huoltosopimuksia. Tällä hetkellä olemme yksi Suomen suurimmista paloturvallisuusalan yrityksistä, Kuittinen kertoo.
Kiinteistön rakennuttajan, isännöitsijän ja huoltohenkilöstön sähköisen paloturvallisuuden luottokumppanilla on vakituisessa työsuhteessa tätä nykyä 20 työntekijää.
– Työyhteisömme on todella sitoutunut. Meillä on laaja-alaista ammattiosaamista ja käytännön kokemusta erilaisista paloturvallisuusratkaisuista. Kykenemme reagoimaan nopeasti muutos- ja häiriötilanteissa, Kuittinen vakuuttaa.

Yrityskaupan toteuttaminen vaatii asiantuntevaa otetta

Palomatic Oy:n myyntiprosessi alkoi edetä tavoitteellisten neuvottelujen pohjalta viime kesänä.
– Olin hyödyntänyt Advance Teamin Erkki Soppelan asiantuntemusta jo siinä vaiheessa, kun hankin itselleni Palomatic Oy:n toisen osakkaan omistusosuuden. Advance Teamista oli jäänyt hyvä kuva, joten halusin hyödyntää heidän osaamistaan myös yritykseni myyntiprosessissa, Tomi Kuittinen kertoo.
Aluksi Erkki Soppela laati Palomatic Oy:stä arvonmäärityksen, jonka pohjalta voitiin edetä kohti yrityksen myyntiä.
– Yrityskauppa on kaikkine yksityiskohtineen monimutkainen prosessi, jonka toteuttamiseksi tarvitaan todellista asiantuntemusta. Monet asiakirjat ja sopimusehdotukset piti käydä läpi huolella. Molemmat yrityskaupan osapuolet halusivat saada mahdollisimman edullisen ratkaisun aikaiseksi, Kuittinen mainitsee.

Luottavaisin mielin kohti fuusiota

Palomatic Oy:n liittäminen osakekaupan myötä osaksi Turvakolmio Groupia toteutui onnistuneesti vuoden 2017 lopulla.
– Meillä on tällä hetkellä hyvä draivi päällä. Olemme jatkaneet menestyksekästä toimintaamme osana isompaa yritystä. Turvakolmion kautta liiketoimintamme jatkaa kasvuaan uusien asiakkuuksien myötä, Tomi Kuittinen toteaa.
Seuraava askel on yritysfuusion toteuttaminen. Paljon työtä vaativa kokonaisuus viedään maaliin asti tulevana kesänä.
– Jatkan Palomatic Oy:n toimitusjohtajana siihen asti, kun yritysfuusio toteutetaan. Sen jälkeen jatkan Turvakolmion palveluksessa liiketoimintajohtajana. Minulla riittää intoa jatkaa uusissa työtehtävissäni niin pitkään kuin mahdollista. Luottavaisin mielin suhtaudun yrityksemme lähitulevaisuuteen, Kuittinen sanoo.

Yritysfaktaa

Palomatic Oy on perustettu Lahdessa vuonna 2004. Yritys työllistää tällä hetkellä 20 vakituista ammattiosaajaa. Toimipisteitä paloturvallisuusyrityksellä on Lahden, Helsingin ja Tampereen lisäksi nykyisin myös Satakunnassa, jonne avattiin uusi toimipiste viime helmikuussa.

Turvakolmio Oy on vuonna 1993 perustettu turva-alan yritys, joka toimittaa sähköisiä turvallisuusteknisiä järjestelmiä ympäri Suomen. Yrityksen asiantuntijat huolehtivat turvallisuusjärjestelmien elinkaarta pidentävästä huollosta ja ylläpidosta. Vuonna 2017 Turvakolmio Groupin liikevaihto oli noin 11,5 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 77.

https://turvakolmio.fi/

Lue lisää tarinoita onnistuneista yrityskaupoista www.advanceteam.fi/referenssit .

Teksti:
Jarmo Mäkeläinen
Ampersand Design Oy

Jätä soittopyyntö