KR-Tiimi Oy

Valtakunnallinen rakennusalan konserni Wise Group Finland Oy osti KR-Tiimi Oy:n liiketoiminnan. Advance Teamin välityksellä toteutettu omistajanvaihdos toi merkittäviä hyötyjä molemmille osapuolille.

Wise Group Finland Oy sai liiketoimintakaupan myötä KR-Tiimi Oy:n vakiintuneen asiakaskunnan ja vahvistusta erityisesti kiinteistökehitysliiketoiminnan kasvattamiseen. KR-Tiimillä on entuudestaan isoja valtakunnallisia asiakkaita, ja yrityskaupan ansiosta asiantuntijaorganisaatio kykenee yhä varmemmin ja laajemmin palvelemaan yhteistyökumppaneitaan.
– Olemme toimineet isojen yritysten puristuksessa, ja meiltä olisi vaadittu mikroyrityksenä isoja taloudellisia satsauksia ottaaksemme suuren loikan eteenpäin kilpailluilla markkinoilla, toteaa Mari Lautala KR-Tiimistä.
– Kaupan myötä saamme tukevan selkänojan erityisesti henkilöstöresurssipuolelle.

KR-Tiimin entiset omistajat Mari Lautala ja Jussi Pöllönen siirtyivät lokakuun lopulla Wise Groupin palvelukseen ja ovat myös konsernin osaomistajia.
– On ollut hienoa havaita, että Wise Groupin kaltaisen ison konsernin toimintakulttuuri on samankaltainen kuin meidän tiimillämme. Suhtaudun tulevaisuuteen luottavaisesti. Tärkeintä on, että meille kaikille riittää töitä jatkossakin, Lautala korostaa.
Liiketoimintakaupan käytännön toteutus käynnistyi kesällä 2015, kun Advance Teamin Erkki Soppela ja Mikko Ruotsalainen tapasivat KR-Tiimin vetäjät Lappeenrannassa.
– Meille oli merkittävää, että he osoittautuivat varsin luonnollisiksi ja luotettaviksi persooniksi, Mari Lautala painottaa.
Tapaamisen jälkeen KR-Tiimi tilasi Advance Teamilta Sadonkorjuuennuste-palvelun yrityksen todellisen arvon määrittämiseksi.
– Heidän palvelunsa avarsi omaa näkemystämme yritystoiminnastamme.
Viime toukokuussa Mikko Ruotsalainen sai toimeksiannon lappeenrantalaisyrityksen myymiseksi.
– Prosessi eteni vauhdikkaasti. Ensimmäinen tapaamisemme tulevan ostajatahon kanssa oli kesäkuussa ja kauppa toteutui lokakuun lopulla, Lautala kertoo.
Hänen mukaansa Mikko Ruotsalainen oli KR-Tiimille suurena apuna neuvotteluvaiheessa, kontaktien etsinnässä sekä juridisten sopimusasiakirjojen laadinnassa.
– Hän toimi todella ammattitaitoisesti ja meidän etujamme hoitaen, Mari Lautala mainitsee.

Yritysfaktaa
KR-Tiimi Oy on Lappeenrannasta käsin operoiva rakennusalan konsulttiyritys; kahdeksan insinöörin asiantuntijaorganisaatio on erikoistunut rakennuttamishankkeiden johtamiseen.
Wise Group Finland Oy tarjoaa talonrakennusalan konsultointi-, suunnittelu- ja rakennuttamispalveluja uudis- ja korjauskohteisiin Suomessa ja Baltiassa. Konsernissa työskentelee yli 450 talonrakennusalan ammattilaista.

Lue lisää tarinoita onnistuneista yrityskaupoista www.advanceteam.fi/referenssit

Teksti: Jarmo Mäkeläinen/Ampersand Design Oy

Jätä soittopyyntö