Juha Semberg Oy

Advance Teamin toteuttaman liiketoimintakaupan myötä kuopiolainen rakennusalan yritys Juha Semberg Oy sai nykyisen omistajansa rinnalle uuden yrittäjän.

Puolitoista vuotta sitten pitkän linjan yrittäjä Juha Semberg tuli siihen johtopäätökseen, että nyt oli sopiva hetki saada yritykseensä uutta virtaa hallitusti toteutettavan omistusjärjestelyn kautta.
– Tiesin, että mikäli aikomuksenani on myydä liiketoiminta uudelle yrittäjälle, prosessi on aloitettava hyvissä ajoin ja silloin, kun yrityksellä menee hyvin, Juha Semberg kertoo.
Sembergin perustama yritys on toteuttanut laadukkaita uudisrakennuskohteita Kuopiossa ja lähialueilla vuodesta 2002. Uusia rivitaloasuntoja rakentava yritys työllistää tätä nykyä 22 rakennusalan osaajaa.
– Päätökseni taustalla vaikutti ajatus siitä, että uuden yrittäjän myötä yrityksemme kehitystyö voi jatkua ja tulevaisuus voidaan parhaiten turvata, Semberg toteaa.

Kuvateksti: Laadukkaista rivitaloasunnoistaan tunnettu Juha Semberg Oy voi jatkaa menestystaivaltaan tulevaisuudessakin onnistuneen yrityskaupan ansiosta. Kuvassa vasemmalta Mikko Oravainen (Nordea), Juha Semberg (myyjä) ja Anssi Hakkarainen (ostaja)

Uusi yrittäjä löytyi läheltä

Päädyttyään yrityksensä myyntiin Juha Semberg otti yhteyttä Advance Teamin toimitusjohtajaan Erkki Soppelaan.
– Tapaamisemme jälkeen teimme Soppelan kanssa toimeksiantosopimuksen. Heti alusta asti minulla oli vahva tunne, että myyntiprosessi on nyt osaavissa käsissä. Sopivan ostajaehdokkaan ilmaannuttua koko prosessi eteni nopeasti, Semberg kertoo.
Uudeksi yrittäjäksi valikoitui rakennusalalla pienestä pitäen työskennellyt Anssi Hakkarainen.
– Hakkaraiseen olin tutustunut sitä kautta, että hänen yrityksensä Rakennuspalvelu Riihi Oy oli toteuttanut aliurakoita meidän työmaillamme jo vuosien ajan. Yhteistyömme kautta hän oli oppinut tuntemaan yrityksemme käytännöt ja kaikki työntekijät. Kun kerroin Hakkaraiselle yritykseni myyntiaikeista, hän kiinnostui asiasta välittömästi, Semberg muistelee.
Heidän tapaamisensa jälkeen Juha Semberg Oy:n yrityskauppa eteni maaliin asti todella ripeästi.
– Se oli yksi Pohjois-Savon nopeimpia yrityskauppoja – kiitos Advance Teamin Erkki Soppelan. Hänen roolinsa liiketoimintakaupan toteuttamisessa oli todella tärkeä. Asiantuntevan yritysvälittäjän ansiosta yrityskaupan molempien osapuolten näkökannat huomioitiin hyvin, lopputulokseen varsin tyytyväinen Anssi Hakkarainen mainitsee.
– Vaikka myin oman osuuteni liiketoiminnastamme tutulle miehelle, niin emme olisi osanneet toteuttaa näin vaativaa yritysjärjestelyä ilman Soppelan konsultointiapua, Juha Semberg vakuuttaa.

Luottavaisin mielin kohti tulevaisuutta

Kesäkuun lopulla toteutetun yrityskaupan yhteydessä Semberg ja Hakkarainen perustivat yhdessä uuden yrityksen, jonka nimeksi tuli Juha Semberg Oy.
– Yritystoimintamme jatkaa samalla nimellä ja uudella y-tunnuksella. Itse omistan yrityksestä 60 prosenttia ja Hakkarainen 40 prosenttia. Vanha yritykseni muutti tässä yhteydessä nimensä Puijo Invest Oy:ksi, Semberg mainitsee.
Yrityskumppaneiden tekemän sopimuksen mukaisesti Anssi Hakkaraisen on tarkoitus ostaa kolmen vuoden päästä Juha Sembergin yritysosakkeista 40 prosenttia.
Uuden yrityksen lähitulevaisuus näyttää yrittäjäkaksikon mukaan lupaavalta:
– Ensimmäinen toimintavuotemme on jo nyt turvattu. Seuraava rakennuskohde on jo käynnissä ja asuntojen kaupankäynti on hyvällä mallilla.

www.semberg.fi 

Lue lisää tarinoita onnistuneista yrityskaupoista www.advanceteam.fi/referenssit .

Teksti:
Jarmo Mäkeläinen
Ampersand Design Oy

Jätä soittopyyntö