EHEL Eläinlääkäriasema

Riihimäen suurin eläinlääkäriasema EHEL on siirtynyt yrityskaupan myötä osaksi Omaeläinklinikkaa. Advance Team tarjosi asiantuntemustaan nopeasti edenneen kauppaprosessin onnistumiseksi.

Vuonna 1995 perustetun eläinlääkäriaseman myynti tuli ajankohtaiseksi perheyrityksen toisen omistajan Marja-Leena Ivénin aloitettua kauppatieteiden maisterin opinnot Jyväskylän kauppakorkeakoulussa.
– Päädyimme mieheni kanssa siihen, että uuden urani vuoksi nyt oli järkevintä luopua yrittäjyydestämme, Marja-Leena Ivén kertoo.
– Omaeläinklinikan otettua meihin yhteyttä ja tehtyä ostotarjouksensa päädyimme neuvottelemaan kyseisen tarjouksen pohjalta. Tämän jälkeen otimme yhteyttä Advance Teamin yritysvälittäjään Kari Varhoon.
Myyntiprosessi eteni lopulta maaliin asti vain reilussa kuukaudessa.
– Kun saimme tietää ostajaehdokkaan jakavan samat arvot meidän kanssamme, päädyimme varsin nopealla aikataululla molempia osapuolia tyydyttävään kauppasopimukseen, Marja-Leena Ivén toteaa.
Ivénin mukaan Kari Varhon rooli yrityksen myynnissä oli tärkeä.
– Hän tarjosi meille henkistä tukeaan ja juridista osaamistaan sopimusteknisissä yksityiskohdissa, joiden osalta meillä ei ollut kokemusta. Hänen asiantuntemuksensa ansiosta prosessi saatiin vietyä loppuun asti näinkin lyhyessä ajassa.

Kuvateksti: EHEL Eläinlääkäriaseman vuonna 1995 perustaneet eläinlääkärit Jan ja Marja-Leena Ivén kertovat olevansa tyytyväisiä marraskuun puolivälissä maaliin asti edenneen kauppaprosessin lopputulokseen. 

Tyytyväiset kaupan osapuolet

– Yritysjärjestely on Omaeläinklinikalle erittäin merkittävä. EHEL on erinomaisesti toimiva ja johdettu eläinlääkäriasema, jolla on vahva asema paikallisesti. Tämän lisäksi saamme toimintaamme mukaan uusia avainhenkilöitä. Jan Ivénin myötä saamme ortopedistä osaamista. Marja-Leena Ivén puolestaan tuo meille johtamis- ja kehittämisosaamista, kertoo Omaeläinklinikan toimitusjohtaja Kustaa Piha.
Yrityskaupan jälkeen Marja-Leena Ivén työskentelee puolipäiväisesti kehityspäällikkönä Omaeläinklinikan palveluksessa.
– Nyt minulle tarjoutuu mahdollisuus hyödyntää perheyrityksemme rakentamisessa kertynyttä osaamistani ja kokemustani laajemmin, Marja-Leena Ivén kertoo.
EHEL Eläinlääkäriaseman toinen perustaja ja eläinlääkäri Jan Ivén on vaimonsa tavoin innoissaan yritysjärjestelyn myötä käynnistyneestä yhteistyöstä Omaeläinklinikan kanssa.
– Eläinlääkärinä minulle on tärkeää, että uusi omistaja on meidän tavoin kehitysmyönteinen ja ymmärtää eläinlääkäritoiminnan erityisen luonteen. Minulle tarjoutuu nyt hieno tilaisuus hyödyntää ortopedista osaamistani myös muilla konsernin eläinlääkäriasemilla ja kouluttaa nuoria eläinlääkäreitä, Jan Ivén toteaa.

Yritysfaktaa

Omaeläinklinikka on kotimainen ja nopeasti kasvava, korkeatasoisten eläinlääkäripalveluiden tuottaja. Omaeläinklinikalla on 12 eläinlääkäriasemaa ja eläinsairaalaa eri puolilla Suomea. Konsernin yhteenlaskettu liikevaihto on yli 11 milj. euroa vuodessa ja se työllistää yli 140 työntekijää ja ammatinharjoittajaa.

Etelä-Hämeen Eläinlääkäriasema (Vetmixit Oy) on tuottanut korkealaatuisia eläinlääkintäpalveluja Riihimäellä vuodesta 1995. Palvelutarjonta kattaa peruspalveluiden lisäksi hammaskirurgian ja oikomishoidot, ortopediset tutkimukset ja leikkaukset, ihotautitutkimukset ja -hoidot, sisätaudit, monipuolisen kirurgisen osaamisen sekä vesiterapian. Klinikalla on myös monipuolinen laboratorio.

Lue lisää tarinoita onnistuneista yrityskaupoista www.advanceteam.fi/referenssit .

Teksti:
Jarmo Mäkeläinen
Ampersand Design Oy

Jätä soittopyyntö