Mitä Advance Teamin uusille yritysvälittäjille kuuluu?

Elokuussa saimme tiimiimme kaksi loistavaa uutta vahvistusta, kun Jukka Saarelainen ja Mika Tynkkynen liittyivät joukkoomme. Nyt, kun Jukka ja Mika ovat saaneet asettua taloksi muutaman kuukauden ajan, on sopiva hetki kysellä kuulumisia – niin töiden kuin yrityskauppamarkkinankin puolesta.

Miltä Jukan mielestä markkina näyttää tällä hetkellä?

”Muutokset ovat, lähes, aina hyvästä. Juuri nyt moni markkina muuttuu. Asunto-, kiinteistö- ja työmarkkinoiden lisäksi liikepaikkojen markkina – sekä moni muu. Näin saamme ainakin lukea ja kuulla mediasta lähes päivittäin. Kaiken lisäksi markkinat muuttuvat hyvin nopeasti, osa ehkä liiankin rajusti.

Aloitin elokuussa Advance Teamissa yrityskauppojen parissa. Yrityskaupat ovat olleet aina osa omaa työtäni, ensin Talouselämä-lehdessä sitten OP:n yritysasiakkaiden parissa.

Pk-yritysten yrityskauppamarkkina, ja pk-yritykset yleensäkin, jäävät liian usein näkymättömiin mediassa. Pk-yrityksien määrä Suomessa on suuri ja ne työllistävät suuren joukon suomalaisia. Niissä on huippukiinnostavia yrittäjiä ja yrityksiä. Valtavasti osaamista. Niiden parissa työn tekeminen on aina kiinnostavaa ja antoisaa.

Advance Team keskittyy yritysjärjestelyiden toteuttamiseen ja neuvonantoon nimenomaan pk-yritysasiakkaiden parissa. Jo muutaman kuukauden aikana on omalle työpöydälle tullut monta hanketta, joissa omistajat etsivät uutta omistajaa hyvälle yhtiölle. Tai yrittäjä tai yritys etsii uutta ostettavaa, jolla kasvattaa liiketoimintaa.

Taloustilanne ja markkina muuttuvat aina, mutta tarve yritysten kasvulle ja yrityskaupoille ei vähene. Pk-yritysten arvostustasot ovat maltillisia, mikä tekee niistä kiinnostavia ostokohteita – oli taloudellinen tilanne mikä tahansa. Suosittua on myös ryhtyä yrittäjäksi ostamalla valmis yritys.

Uskon yritysjärjestelyiden määrän kasvavan seuraavina vuosina erityisesti pk-yritysten osalta. Olkaa yhteydessä kun ajatuksia herää järjestelyiden osalta. Mitä aiemmin, sitä parempi!”

Entä, miten Mikan työt ovat lähteneet Advance Teamissa liikkeelle?

”Kolme ensimmäistä kuukautta yritysvälittäjänä ovat antaneet itselleni uutta ajattelemisen aihetta. Tällä kokemuksella ja myös paljon erilaisiin yritysjärjestelyihin aktiivisesti osallistuneena, voin vilpittömästi todeta että ensimmäiseen Advance Teamin sisäiseen kokoukseen osallistuminen oli avartava kokemus. Vaikka omassa historiassa on tullut nähtyä lukuisia organisaatioita ja erilaisia työkulttuureita, oli heti merkillepantavaa se ammattimaisuus, jolla kaikki kollegat ottivat tulokkaan vastaan. Viesti oli kaikilta sama: niin asiakkailla kuin välittäjilläkin on erilaiset taustat, ja jokainen case on aina omanlaisensa.

Kokemus, joka yhdistää kaikkia Advance Teamin välittäjiä, on merkillepantavan suuri. Tietoa ja kokemusta jaetaan tämän organisaation sisällä mahdollisista ratkaisuista hyvinkin vapaasti – tietenkin huomioiden asiakkaiden luottamukselliseen tietoon liittyvät asiat. Kaikki tiimissä ilmiselvästi nauttivat työstään. Voin omakohtaisella kokemuksella todeta, että tämä ei ole mitenkään itsestäänselvyys nykyaikana. Vanha sanonta kuuluukin, että kokemus tuo varmuutta. Sen opin jo ensimmäisenä päivänä ja sain vahvistusta tälle seuraavina viikkoina. Mikään ei ole tänä aikana tätä käsitystä muuttanut, päinvastoin. Uskon tähän vielä enemmän kuin ensimmäiseen kokoukseen astuessani ja tehdessäni siitä omia havaintojani.

Mitä tulee markkinaan ja tilanteeseen, jossa yrittäjät nyt arvioivat omaa tulevaisuuttaan, niin on todettava seuraavaa: markkinalla on taipumus korjata itseään. Ne yritykset, joilla asiat on hoidettu mallikkaasti ja joiden markkina elää normaalisyklistä vaihtelua, ei ole tälläkään hetkellä mitään syytä ylireagoida tilanteeseen. Jos yrittäjän oma tilannekuva on realistinen ja omistajilla on tarve järjestellä toimintaansa tai myydä oma yritys ja siirtyä seuraavaan mielenkiintoiseen vaiheeseen omassa elämässään, on nykyinen hetki yhtä hyvä kuin vuosi tai kaksi sitten.

Rahoitusmarkkina tuo mukanaan omat haasteensa, mutta markkina myös mahdollistaa sijoittajien kiinnostuksen terveisiin sijoituskohteisiin. Jos katsoo hiukan laajemmin, on myös nähtävillä tyypillinen ilmiö, jossa erilaiset asiantuntijat ovat kiinnostuneita mahdollisen yritystoiminnan käynnistämisestä. Tässä uskon myös Advance Teamin rahoitusexperttien osaamisen auttavan ratkaisujen löytämisessä. Yrittäjät ja sellaiseksi haaveilevat eivät ole yksin.

Yhteenvetona voisi sanoa, että mahdollisuuksia on tälläkin hetkellä vaikka mihin ja odotan innolla kaikkien uusien asiakkaiden kohtaamisia!”


www.advanceteam.fi
www.yritysovi.fi

Jukka Saarelainen
Yritysvälittäjä, KTM
Helsingin toimisto
Mika Tynkkynen
Yritysvälittäjä, Insinööri, eMBA
Tampereen toimisto
Jätä soittopyyntö