Yrityskauppamarkkinalla on merkkejä vilkastumisesta

Olemme saaneet lukea jo useammasta uutisesta tämän kevään ja kesän aikana selvästi vilkastuneesta yrityskauppatilanteesta. Yrityskauppojen määrän odotetaan kasvavan tänä vuonna jopa 20–30 prosenttia. Yrityskauppoja ovat vauhdittaneet muun muassa edullinen lainaraha ja yrittäjien eläköityminen. Suomen yrittäjien mukaan omistajanvaihdoksen keskeisiä pullonkauloja on viisi. Ne ovat jatkajan löytäminen, osaamisen siirtäminen yrityksen ostajalle, yrityksen arvon määrittäminen, varainsiirto- ja luovutusvoittoverotus sekä rahoituksen järjestyminen.

Näihin haasteisiin me Advance Teaminä tarjoamme mielellään apua.

Omistajanvaihdokseen ja sen suunnitteluun Advance Team tarjoaa hyvin tuotteistetun yritysvälityksen tuoteperheen.

  • Omistajanvaihdoksen suunnittelu on hyvä aloittaa AT Klinikalla. Noin tunnin mittainen tapaaminen on luottamuksellinen, ei sido mihinkään eikä maksa mitään! Tapaamisella voidaan luottamuksellisesti keskustella omistajanvaihdokseen liittyvistä asioista asiantuntijan kanssa. mm. arvonmäärityksestä, yrityskauppaprosessista sekä siihen liittyvistä järjestelyistä, myös sukupolvenvaihdoksista.
  • Seuraavaksi omistajanvaihdoksen / yrityskaupan suunnittelussa on hyvä määrittää yrityksen arvo, meillä Advance Teamillä kutsumme arvonmääritystä suuremmille yrityksille ”Myytävyysanalyysiksi”, koska se sisältää myös muuta tarpeellista yrityskaupan suunnitteluun liittyvää tietoa.
  • Kun omistajanvaihdos on päätetty tehdä perhepiirissä, olemme nimenneet sukupolvenvaihdoksen toteutuksen ”Versoksi.” Ja valmistelutyön eli sukupolvenvaihdossuunnitelman olemme nimenneet ”Silmuksi.”

Olemme saaneet Helsingin toimiston puitteet kuntoon Hotelli Tornin kupeessa, Kalevankatu 6:ssa. Tupaantulijaiset pidämme yhteistyössä Rödl&Partner Asianajotoimiston ja Satakerta tilitoimiston kanssa 28.9.2016. Nyt on aika aloittaa entistä aktiivisempi työskentely Helsingin ja Uudenmaan alueen yritysten parissa, tervetuloa käymään ja keskustelemaan.

Kari Varho
Yritysvälittäjä, DI
Jätä soittopyyntö