Mikko Mellanen
Yritysvälittäjä, KTM
Turun toimisto

Turussa ja Turun ympäristössä toimivalla Mikko Mellasella on vahva myynti-, talous- ja liiketoimintaosaaminen.

Mikko on toiminut myös osakkaana Turun Kirjekuoritehdas Oy:ssä, joka myytiin tanskalaiselle pörssiyhtiölle. Sen jälkeen Mikko on ollut useassa yrityskaupassa mukana niin ostajan kuin myyjän roolissa, ja sitä kautta hänelle on syntynyt arvokasta kokemusta yrityskaupan eri vaiheista. Tätä kokemusta hän on pystynyt hyvin hyödyntämään myös yritysvälittäjänä.
Mikko Mellanen on koulutukseltaan KTM ja hän on valmistunut Åbo Akademista vuonna 1985. Mikko är tvåspråkig och betjänar också på svenska.

”Vuodesta 2018 lähtien olen toiminut Advance Team Oy:ssä yritysvälittäjänä ja tavoitteenani on auttaa omistajia yrityksensä arvonmäärityksessä ja myynnissä, niin että omistaja/myyjä on tyytyväinen kaikkeen yrityskauppaan liittyvään (hyvä ostaja, hyvä hinta) ja ostaja on tyytyväinen kaikkeen yritysostoon liittyvään. Paitsi ehkä hinnan osalta ostaja voi tuumata, että ”maksoin ehkä vähän enemmän kuin ajattelin, mutta hyvä kauppa silti”.

Uskon, että omakohtainen kokemukseni, niin yrityksen tai sen osan ostamisessa ja myymisessä, auttaa minua paremmin ymmärtämään sekä yritystään myyvän omistajan että sen ostamista harkitsevan henkilön/yrityksen ajatuksenjuoksua, toiveita ja pelkoja. Ja usein hyvän kaupan aikaansaamiseksi on tärkeää käsitellä nämä asiat perusteellisesti.”

Mikko Mellanen

 

 

Mikon harrastuksiin kuuluu urheiluvalmentaminen, penkkiurheilu, golf, kävely ja yhdistystoiminta.

Mikko är tvåspråkig och betjänar också på svenska.

 

Blogi: Kuinka tärkeää yrityskaupassa on ostajan ja myyjän henkilökohtainen yhteensopivuus?

”Myyntiprosessin alkuvaiheessa moni yrityksen omistaja sanoo, että ei halua myydä ”isoille toimijoille”, mutta todellisuudessa tutkimuksen mukaan näille ”isoille toimijoille” myydään yhtä usein ja lähes yhtä mielellään kuin vertaisillekin. Tämä johtuu varmasti siitä, että isoilla toimijoilla on usein kokemusta yrityskaupoista ja kaupanteko heidän kanssaan on erityisesti hyvän välittäjän auttamana yrittäjälle erittäin selkeää ja turvallista..

Mikon blogiin
Optimax Henkilöstöratkaisut Oy

”Myyntiprosessi on yksittäiselle yrittäjälle aika rankkakin prosessi, kun joutuu etsimään paljon tietoa ja olemaan eri tahoihin yhteydessä. Onneksi minulla oli tässä Advance Team apuna enkä joutunut huolehtimaan mistään kokonaan yksin.”

Toimitusjohtaja Jukka Westerholm

Lue yrityskaupasta lisää
Puutavaraliike T. Vainio

”Voin suositella Advance Teamin palveluita muillekin. Ulkopuolinen asiantuntija tuo ostajalle mielenrauhan siitä, että asiat etenevät oikealla tavalla.”

Toimitusjohtaja Riku Vainio

Lue yrityskaupasta lisää
Liikennetuotteet Oy

Prosessi oli pitkä ja vaati tiivistä yhteistyötä, mutta Advance Teamin kanssa kaikki sujui hyvin. Onneksi oli asiantuntija apuna, joka hoiti kaikki käytännön asiat. Yritystoiminnan pyörittäminen vaati minulta oman aikani, joten yritysvälittäjän käsiin oli helppo luottaa kaikki se, joka liittyi tähän yrityksen myyntiin.

Yrittäjä Seppo Weckman

Lue yrityskaupasta lisää
Oy Welander & Welander Ab

”Tähän kauppaan liittyi paljon pykäliä, joten oli huojentavaa, kun ulkopuolinen asiantuntija huolehti kokonaisuudesta. Olin palveluun niin tyytyväinen, että olen suositellut Advance Teamia eteenpäin jo kahdelle henkilölle.”

Perustaja Patrik Welander

Lue yrityskaupasta lisää
Jätä soittopyyntö