Yrityksen myynti nimellä vai anonyymisti?

29.9.2020

kynät.jpgYrityksen myyntiprosessin alussa myyjän tulee päättää, myydäänkö yritys anonyymisti vai suoraan nimellä. Ensireaktio ehdotukseen nimellä myymisestä on tyypillisesti "Ei missään tapauksessa, asiakkaat, työntekijät ja toimittajat kaikkoavat".  Tätä on turha pelätä, kun asiat kerrotaan ajoissa ja avoimesti. Viestin tulee olla selkeä: Haemme yritykselle jatkuvuutta ja omistajat ovat sitoutuneet ylimenokauteen. Hyvin tiedottamalla yrityksen myynti nimellä vähentää työntekijöiden, asiakkaiden sekä yhteistyökumppaneiden huolta yrityksen jatkuvuudesta ja näin säästytään turhilta spekulaatioilta. Omistajanvaihdos on jokaisen yrityksen elinkaareen väistämättä sisältyvä tapahtuma.

Asiakkaidemme kokemus nimellä myynnistä on erittäin positiivinen. Nimellä myydessä myyntiprosessi nopeutuu ja yksinkertaistuu merkittävästi. Tuorein esimerkki on syyskuun alussa myyty liiketoiminta, jossa myyntiprosessi eteni ilmoituksen julkaisusta kauppakirjoihin alle kolmessa kuukaudessa. Liiketoimintaa lähdettiin markkinoimaan nimellä, jolloin aidosti kiinnostuneet ostajaehdokkaat tavoitettiin paremmin. Nimellä myytäessä ostajaehdokkaat pystyivät keräämään tietoa yrityksestä ennen yhteydenottoa, jolloin neuvotteluihin päästiin siirtymään nopeammin. 

Nimellä myynti on myös ostajalle helpompaa. Kiinnostuneet ostajat voivat tutkia yritystä tarkemmin jo etukäteen, jolloin kohteesta kiinnostuneiden ostajien kanssa päästään heti etenemään neuvotteluissa. Tämä säästää osapuolten aikaa. Nimellä myyminen tavoittaa oikeita ostajaehdokkaita helpommin kuin anonyymi myynti-ilmoitus. 

Tieto nimellä myynnistä on otettu kokemuksemme mukaan positiivisesti vastaan. Sidosryhmille ja yhteistyökumppaneille yrityksen omistajanvaihdos antaa positiivisen viestin: yritys pitää huolta sen jatkuvuudesta ja kehityksestä. Myymällä suoraan yrityksen nimellä saavutetaan nopeampi, helpompi ja tehokkaampi yrityskauppaprosessi.

Kun sinulla herää kysymyksiä yrityksen omistajanvaihdokseen liittyen, ota rohkeasti yhteyttä meihin. Yhteystietomme löydät osoitteesta www.advanceteam.fi/yhteystiedot .

_DSC1364.jpg Pekka Kiukkonen
 Liiketoimintajohtaja - Yrityskaupat, DI
 0500 496 592
 pekka.kiukkonen@advanceteam.fi

Pekalla on vahvaa osaamista ja näyttöä myynnin ja markkinoinnin saralta, hän on toiminut kansainvälisissä myynnin ja markkinoinnin johtotehtävissä vuodesta 1989. Pekka on koulutukseltaan tuotantotalouden diplomi-insinööri. Pekka toimii Advance Teamin Yrityskaupat - liiketoimintajohtajana.

 www.advanceteam.fiKategoria: Pekka Kiukkonen

Kategoria


Tagilista


TagipilviX

Tarvitsetko apua?

Jätä meille numerosi, niin soitamme sinulle takaisin!

Jätä soittopyyntö