Myynkö yrityksen itse vai välittäjän avulla?

3.10.2019

Jokaisen yrityksen omistus vaihtuu jossain vaiheessa, ennemmin tai myöhemmin. Tässä muutostilanteessa omistaja saattaa miettiä yrityksen myymistä omatoimisesti. Omistaja tuntee yrityksensä parhaiten ja osaa kuvata miten erinomaisesta sijoituksesta on kyse. Vai onko näin?

Asiaa kannattaa miettiä eri kanteilta, koska hyvin harvalla yrityksen myyjällä on laajaa ja ajantasaista kokemusta yrityskaupoista. Yrityksien omistajien ja johdon aika menee päivittäisissä rutiineissa ja välillä taas pitkän aikavälin strategisessa suunnittelussa.  Yrityskauppaprosessin kokonaisvaltainen hoitaminen jää siten valitettavan helposti iltatunteihin tai työlistan loppupäähän. Voimme miettiä kumpi on tuottavampaa, hoitaa yritystä mahdollisimman hyvin vaiko keskittyä yrityskauppaprosessiin?

Kokemuksemme mukaan yritysvälittäjän käyttö lisää kaupan toteutumismahdollisuuksia merkittävästi sekä parantaa kauppahintaa. Samalla myös yllätykset ja niistä johtuvat kauppakumppaneiden erimielisyydet jäävät vähäisemmiksi. Yrityskauppa on kaikesta huolimatta monimutkainen prosessi, jossa tarvitaan asiantuntemusta hyvin laajalta alueelta: arvonmääritys, Due Diligence, verotus, rahoitus, erilaiset sopimukset jne. Ilman ammattitaitoista välittäjää sekä myyjä että ostaja tuntevat olevansa vaikeassa tilanteessa, sillä joku keskeinen kohta saattaa jäädä huomioimatta ja tästä voi joutua maksamaan jälkikäteen kalliit oppirahat.

Ulkopuolinen asiantuntija osaa kertoa mitkä asiat ovat tärkeitä muille yrityksen ostajille tai myyjille sekä muille sidosryhmille kuten rahoittajille. Rahoittajat arvostavat ammattitaitoisen välittäjän käyttöä, koska se helpottaa myös heidän työtään huomattavasti. Välittäjäyrityksellä kuten Advance Team Oy:llä on valmis ostaja-, myyjä- sekä asiantuntijaverkosto sekä tehokkaat työkalut, jolloin yrityskauppakumppaneiden etsintä helpottuu merkittävästi. 

Välittäjän käyttö on lähes aina järkevä päätös. Se varmistaa, että yritysjärjestelyprojekti etenee niin myötä kuin vastoinkäymisissä ja toisaalta kauppahintaan vaikuttavat tekijät huomioidaan riittävällä tarkkuudella. Asiantuntijan käytöstä aiheutuneet kustannukset ovat investointi, joka palautuu yrityksen myyjälle tai ostajalle moninkertaisena!

Advance Team on yrityskauppojen ammattilainen ja olemme läsnä paikallisesti koko Suomessa. Omat toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Lahdessa ja Kuopiossa. Ota rohkeasti yhteyttä meihin, yhteystietomme löydät osoitteesta www.advanceteam.fi/yhteystiedot

mantila harri 02.jpgHarri Mantila
050 310 0104
harri.mantila@advanceteam.fi

Harri on toiminut vaativissa liikkeenjohdon tehtävissä ja hänellä on vankka kokemus suurten yritysten johtamisesta. Harrilla on myös myyntikokemusta asiakasrajapinnassa niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän työskentelee Advance Teamin Senior Advisorina Helsingin toimipisteellä.Kategoria: Harri Mantila

Kategoria


Tagilista


TagipilviX

Tarvitsetko apua?

Jätä meille numerosi, niin soitamme sinulle takaisin!

Jätä soittopyyntö