Miksi luottamus on tärkeää yrityskaupassa?

14.2.2019

Olemme aikaisemmissa blogeissa korostaneet ajoissa tehdyn yrityksen arvonmäärityksen tärkeyttä onnistuneessa yrityskaupassa. Tämä fakta ei ole muuttunut eikä tule muuttumaan tulevaisuudessakaan.

Hyppään nyt yrityskauppaprosessissa pitkälle edenneeseen vaiheeseen. Mitkä faktat ovat tärkeitä silloin, kun ollaan päästy myyntiprosessissa sille asteelle, että joko aie- tai esisopimus on allekirjoitettu ja due diligence prosessia aletaan valmistelemaan? Monelle due diligence on hieman epäselvä.

Due diligence -tarkastus on läpileikkaus yrityksen liiketoimintaan ja siihen liittyviin riskeihin. Se auttaa näkemään, millaisia mahdollisuuksia tehty kauppa tarjoaa tulevaisuudessa ostajayrityksen liiketoiminnalle. Lisäarvo syntyy tehtyjen havaintojen analyysistä ja toimenpide ehdotuksista. Tässä vaiheessa yrityksen myyntiprosessia on äärimmäisen tärkeää, että myyjän ja ostajan välillä on täydellinen luottamus toisiinsa.

Kaikki tulos-, tase- ja kassavirtalaskelmat ja ennusteet pitää olla täysin läpinäkyviä ostajalle. Samoin kaikki tilinpäätöksessä näkymättömät asiat kuten vuokrasopimukset, asiakaskunta, ostokanavat, yrittäjän asema, tuleva strategia yms. asiat tulee ostajan käydä läpi huolellisesti yhdessä myyjän kanssa. Yleensä tähän auttaa SWOT-analyysi, jossa kartoitetaan yrityksen vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat.

Advance Team ja sen asiantuntijat ovat integraalinen tekijä välittämässä myyjän ja ostajan yhteistä luottamusta toisiinsa yrityksen myyntiprosessissa ja sen toteutuksessa. Ilman ammattitaitoista Advance Teamin yritysvälittäjää, myyjä ja ostaja saattaisivat kokea olevansa heikoilla jäillä ja miettiä sitä, että tuliko kaikki asiat käytyä läpi vai jäikö jonnekin mahdollisesti huomaamaton miinakenttä.

Lisäksi huolella tehdyt yritysmyyntivalmistelut ja analysoinnit myyjän ja ostajan välillä ovat tärkeä tekijä ostajan ja rahoittajan välisissä rahoitusneuvotteluissa. Jotta voisit yrittäjänä keskittyä siihen minkä itse parhaiten osaat ja aikasi riittää, jätä rauhallisin mielin yrityksen arvonmääritys ja myyntiprosessi Advance Teamin ammattilaisten käsiin.

Tuomo.jpgTuomo Tissari
040 865 6043
tuomo.tissari@advanceteam.fi

Tuomolla on vahva liiketoiminta- ja talousosaaminen. Hän on toiminut viimeksi Honeywell Oy:n globaalina talousjohtajana. Tuomo on opiskellut MBA- ja rahoitusopin maisterin tutkinnon University of Coloradossa (Denver) ja Bachelor of Finance tutkinnon University of Central Floridassa. USA:ssa vierähti yhteensä 16 vuotta, mutta sydämeltään Tuomo on savolainen. Tuomo vahvistaa yrityskauppapalveluamme Itä-Suomessa. Hän palvelee sinua sujuvasti sekä suomeksi että englanniksi. Kategoria: Tuomo Tissari

Kategoria


Tagilista


TagipilviX

Tarvitsetko apua?

Jätä meille numerosi, niin soitamme sinulle takaisin!

Jätä soittopyyntö