Valmistaudu yrityksen myyntiin ajoissa

31.7.2018

Aloitin vuonna 2018 Advance Teamin Kuopion konttorilla yritysvälittäjänä. Kuopion konttori kattaa Itä-Suomen. Itä-Suomi taas koostuu Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Savon maakunnista. Itä-Suomessa on menossa sama ilmiö kuin monissa muissakin väljään asutuissa maakunnissa Suomessa; ympäristökunnista monet nuoret hakeutuvat työn perässä joko maakuntiensa pääkaupunkeihin tai Etelä-Suomeen. Tämä tarkoittaa sitä, että jäljelle jäävien ihmisten populaatio vanhenee. Kun ihmiset vanhenee, niin myös jäljelle jäävien yritysten omistajatkin vanhenevat.

Elinkeinoelämän Keskusliiton (EK) kesäkuussa 2018 tekemän tutkimuksen pohjalta Suomessa on 16,000 työnantajayritystä omistajanvaihdoksen edessä. Omistajanvaihdoksista joka neljäs koskettaa maaseudun yrityksiä ja 2/3 johtuu eläköitymisistä. Omistajanvaihdosten pato jarruttaa kasvua, investointeja ja uudistumista näissä yrityksissä.

Kierrellessäni Itä-Suomessa asiakastapaamisissa ja jutellessani yrittäjien kanssa puhelimessa olen huomannut konkreettisesti saman ilmiön kuin EK:n tutkimus. Lisäksi olen kentältä myös havainnut, että varsin moni eläköityvä tai jo eläkeiän ylittänyt yrittäjä harmittelee tänä päivänä sitä, ettei ole tehnyt omistajanvaihdosta aikaisemmin, silloin kun yhtiöllä vielä meni paremmin ja maailma oli erilaisempi.

Pörssissä pärjäävän yksinkertainen motto on: ’osta osakkeet halvalla ja myy kalliilla’. Tämä sama laki ei päde omistajanvaihdoksiin. Yrittäjä saa yrityksestä parhaan hinnan silloin kun yrityksellä menee hyvin. Jos yrityksen arvo on päässyt huonoon kuntoon, voi yrityksen myyminen olla mahdotonta. Yrityksillä menee yleensä myös noususuhdanteissa paremmin kuin lama-aikoina. Tällä hetkellä elämme monien mittareiden mukaan noususuhdannetta. Kukaan ei tiedä minkälainen suhdanne muutaman vuoden päästä taas on. Vanha totuus sanoo, että seitsemää lihavaa vuotta seuraa seitsemän laihaa vuotta. Tästä syystä johtuen, eläköityvien yrittäjien pitäisi nyt toimia, jos meinaa tehdä omistajanvaihdoksen hallitusti ja kannattavasti.

Yrittäjien pitää myös muistaa, että omistajanvaihdos vie aikaa. Tästä syystä johtuen omistajanvaihdos prosessi pitää aloittaa ajoissa. Ennen omistajanvaihdosta yritys pitää laittaa myyntikuntoon, jos siitä aikoo saada maksimihinnan. Tämä tarkoittaa sitä, että yrityksen liikevaihto ja kannattavuus on maksimoitu. Lisäksi yrityksen omistama omaisuus pitää olla parhaalla mahdollisella käyttöasteella, esimerkiksi myyntisaatavien kierto on oltava nopea, kiinteistön käyttö maksimissaan jne. Viimeiseksi, yrityksen strategia ja markkinointi pitää olla fokusoitunut.

Advance Team on voimaton taloussuhdanteille ja väestön muuttoilmiöille. Ne ovat täysin pois meidän käsistä. Missä voimme auttaa yrittäjiä omistajanvaihdoksissa, on Advance Teamin tehokas myyntiorganisaatio. Ennen yrityksen myyntiä Advance Teamin kokeneet asiantuntijat tekevät kullekin yritykselle arvonmäärityksen. Arvonmäärityksen jälkeen lähdemme aktiivisesti myymään yritystä ja etsimään parasta ostajaa.

"Savolaismies ajeli autollaan Kuopijossa ykssuuntaista viärään suuntaan ja polliisi pyssäytti miehen ja sanoi: 'Työ ajelette viärään suuntaan!' Savolaisukko tokas: 'Mistäs työ tiijätte, minne minä oon menossa?'"
Kun Advance Teamin palveluita käytetään, kaikki tietävät oikean suunnan.
Me Advance Teamissa kokoamme parhaan joukkueen, jotta saamme parhaan mahdollisen lopputuloksen yrityksellesi. Yhteystietomme löydät täältä. Etsitään sinulle yhdessä paras ratkaisu yrityksellesi, nykyiselle tai tulevalle!

Tuomo.jpgTuomo Tissari
040 865 6043 
tuomo.tissari@advanceteam.fi

Tuomolla on vahva liiketoiminta- ja talousosaaminen. Hän on toiminut viimeksi Honeywell Oy:n globaalina talousjohtajana. Tuomo on opiskellut MBA- ja rahoitusopin maisterin tutkinnon University of Coloradossa (Denver) ja Bachelor of Finance tutkinnon University of Central Floridassa. USA:ssa vierähti yhteensä 16 vuotta, mutta sydämeltään Tuomo on savolainen. Tuomo vahvistaa yrityskauppapalveluamme Itä-Suomessa. Hän palvelee sinua sujuvasti sekä suomeksi että englanniksi. Kategoria: Tuomo Tissari

Kategoria


Tagilista


TagipilviX

Tarvitsetko apua?

Jätä meille numerosi, niin soitamme sinulle takaisin!

Jätä soittopyyntö