Ikääntyneiden yrittäjien kupla puhkeamassa

11.1.2016

Yrittäjäjärjestö on kertonut viime aikoina laajasti julkisuudessa siitä, kuinka paljon pk-yrityksiä on tulossa myyntiin lähivuosina. Yritysten omistajien, työntekijöiden ja kansantalouden kannalta olisi välttämätöntä, että mahdollisimman moni yritys löytäisi uuden yrittäjän /omistajatahon. Liian moni yrittäjä antaa yrityksensä ”hiipua” ja tulla arvottomaksi sellaisessakin tilanteessa, jossa olisi toiminnalle ollut löydettävissä jatkaja.

Yrittäjien huolet yrityskaupassa liittyvät kauppahintaan, toiminnan jatkumiseen ja henkilöstön asemaan jatkossa. Advance Team on kehittänyt tätä varten arvonmäärityksen, jonka nimi on ”Sadonkorjuuennuste”. Se antaa itse yrityksen arvon lisäksi ohjeita verotuksesta ja yrityksen arvon kehittämisestä. Lisätietoa yrityksen arvonmäärityksestä. 

Onnistuneen kaupan voi tehdä vain niin, että siihen varaudutaan ajoissa ja suunnitellaan huolella toiminnan kehittämistä omistajanvaihdosta ajatellen.  AT:llä yritysvälittäjänä on hyvä näkemys siitä, mitä ostajat odottavat ostokohteilta. Meidän suunnittelulla ja ohjeilla on onnistuttu kasvattamaan yrityksen arvoa merkittävästi ja kehitetty kiinnostavia ostokohteita. Suunnittelu ja sen toteutus kestää yleensä muutaman vuoden.

Kun markkinoille on tulossa historiallisen paljon yrityksiä myyntiin, tulee kaupan kohteen myytävyys olla kunnossa. Yritysvälittäjä voi asiantuntemuksellaan varmistaa sen, että yrityksellesi löytyy ostaja ja että yritys ja sen työntekijät siirtyvät turvalliselle omistajataholle, joka on kiinnostunut yrityksen edelleen kehittämiseen.Kategoria: Mikko Ruotsalainen

Kategoria


Tagilista


TagipilviX

Tarvitsetko apua?

Jätä meille numerosi, niin soitamme sinulle takaisin!

Jätä soittopyyntö