Liikunta-alalta aktiviteettia toimitilamarkkinoille

2.12.2015

Liiketilojen vuokramarkkinat ovat kuluneen vuoden aikana jatkuneet melko synkissä merkeissä. Arviointitoimiston mukaan Lahdessa keskustan alueella sijaitsevien tyhjien liiketilojen määrä ylitti kesän aikana jo 80 rajan. Haasteellisimpia vuokrakohteita ovat perinteiseen myymälätoimintaan soveltuvat suuremmat liiketilat ydinkeskustan alueella.

Vuokramarkkinoilla on kuitenkin positiivisiakin merkkejä ja toimialakohtaista kasvutrendiä. Vapaan toimitilamäärän kasvaessa ja vuokratasojen laskiessa liikunta- ja sisäaktiviteettiyritykset ovat selkeästi huomioineet tämän ja lähteneet liikkeelle. Lahdessakin on nähty suurempien ulkomaalaisten- ja kotimaisten kuntosaliketjujen sijoittuminen entisiin myymälätiloihin hyville liikepaikoille. Myös pienempien paikkakuntien entisiin myymälätiloihin on ollut kiinnostusta ja markkinoille on lähdetty aktiivisesti kilpailemaan uusilla liikunta-alan konsepteilla. Päijät-Hämeen alueelle on viimeisen vuoden aikana syntynyt useita uusia erikoistuneita liikunta-alan toimijoita ja monet jo toimivat yritykset ovat laajentaneet toimipisteitään kysynnän kasvaessa. Nämä ovat olleet lottovoittoja useille tyhjien liike- ja hallitilojen omistajille.

Tämänhetkinen markkinatilanne on mahdollistanut myös uusia ja kiinnostavia käyttömuotoja liike- ja hallitiloille. Hyvillä paikoilla sijaitsevien suurempien teollisuus – ja liiketilojen käyttöön on uudenlaisia aktiviteettiparkkeja, jotka ovat vahvassa kasvussa. Nämä parkit tarjoavat monipuolisia sisäliikuntamuotoja koko perheelle. Kiinteistön omistajan ja alueen kehityksen näkökulmasta nämä parkit tuovat suuria kävijämääriä ja pidemmällä tähtäimellä myös mahdollisesti muuta liiketoimintaa naapuritiloihin ja lähiympäristöön.

Haasteina entisten liike- ja hallitilojen uudenlaisessa käytössä ovat tiloihin tehtävät investoinnit sekä molempia osapuolia tyydyttävän vuokratason tai kiinteistön kauppahinnan löytäminen. Välittäjän silmin katsottuna nyt jos koskaan tarvitaan joustoa molempien osapuolten osalta, jotta löydetään pidempiaikaisia ratkaisuja tilojen käytölle. Usein neuvotteluja helpottaa, mikäli kohteeseen on tehty ulkopuolisen tahon toimesta kiinteistön arviokirja. Arviokirjan avulla neuvotteluja voidaan käydä tämänhetkiseen markkinatilanteeseen perustuvan käyvän myyntihinnan pohjalta. 

aleksi.jpg

 Aleksi Siimestö
 050 523 2002
 aleksi.siimesto@advanceteam.fi

Aleksi työskentelee Advance Teamissa toimitilavälityksen parissa. Suoritettuaan yleisauktorisoidun kiinteistöarvioijan (AKA) sekä keskuskauppakamarin kiinteistöarvioijan (KHK) nimikkeet, Aleksi vastaa asiantuntijana kiinteistöarvioinneistamme. Aleksin puoleen voi kääntyä myös toimitilojen vuokrauksen sekä myynnin osalta. Kategoria: Aleksi Siimestö

Kategoria


Tagilista


TagipilviX

Tarvitsetko apua?

Jätä meille numerosi, niin soitamme sinulle takaisin!

Jätä soittopyyntö