Yrityskauppa kiinnostaa Kymenlaakson yrittäjiä

30.10.2015

Syksy on maakuntamatkailun aikaa - tällä kertaa kohteena oli Kymenlaakso kahtena syksyisen pimeänä iltana. Advance Teamin tiimi oli mukana Nordean järjestämissä yrityskauppatilaisuuksissa Kouvolassa ja Kotkassa. Tilaisuuksissa oli mukana myös Kymen Yrittäjät ry.

Tiedonjanoisia yrittäjiä oli saapunut paikalle runsain mitoin kuulemaan tärkeää ja mielenkiintoista asiaa yrityskaupoista ja omistajanvaihdoksista.

Yrityksen arvonmääritys ja arvoon vaikuttamisen keinot olivat Advance Teamin toimitusjohtaja Erkki Soppelan ja Mikko Ruotsalaisen esityksen aiheena. Esitys aiheutti paljon pohdintaa, mitä kehityskohteita omassa yrityksessä on ja kuinka yrityksen arvoa voidaan nostaa ennen yrityskauppaa. Yrittäjät kyselivät, onko nyt oikea aika myydä yritys? Lue tästä lisää arvonmäärityksestä.

nordea tilaisuus 2.jpg

Tärkeintä on, että yrityksestä saadaan ostajia kiinnostava kokonaisuus. Esityksessä Erkki kävi läpi asioita sekä myyjän että ostajan ajatusten kannalta, jotka ovat usein hyvin erilaisia. Yritystään myyvän yrittäjän on hyvä tiedostaa, mitä seikkoja ostaja yrityksestä etsii ja arvostaa. Kun yritys saatetaan parhaaseen mahdolliseen myyntikuntoon, siitä on mahdollista saada myös paras mahdollinen hinta. Tärkeää on lähteä hyvissä ajoin liikkeelle, jotta ehditään tehdä tarvittavat korjaavat toimenpiteet.

Keskustelin illan aikana usean yrittäjän kanssa ja kaikki olivat oikein tyytyväisiä illan antiin, toki sulateltavaa riittää pitkäksi aikaa, niin paljon tiukkaa asiaa illan aikana kuultiin. Vanha totuus on, että tieto lisää tuskaa, joten illan myötä syntyviin lisäkysymyksiin täytyy jälleen löytää vastaukset.

Kymenlaaksossa toimivat yrittäjät pohdiskelevat yrityskaupan ja sukupolvenvaihdoksen suhteen aivan samanlaisia asioita, kuin Päijät-Hämeen tai Keski-Suomen yrittäjät, tämän olen saanut huomata Advance Teamin järjestämillä omistajanvaihdosklinikoilla. Klinikka onkin hyvä paikka aloittaa omistajanvaihdokseen liittyvien asioiden selvittely. Lue tästä lisää AT-Klinikasta.

nordea tilaisuus.JPG

terhi.jpg 
Terhi Ruuska
050 308 6881
terhi.ruuska@advanceteam.fi

Terhillä on pitkä työkokemus erilaisista taloushallinnon tehtävistä pk-yrityksissä ja hän on toiminut myös itse yrittäjänä. Perhepiirissä tapahtuvat sukupolvenvaihdokset ovat Terhin vahvaa osaamisaluetta. Terhin puoleen voi kääntyä kaikissa yritysjärjestelyissä, verotuskysymyksissä, yrityksen perustamisessa ja yhtiömuodon muutoksissa.Kategoria: Terhi Ruuska

Kategoria


Tagilista


TagipilviX

Tarvitsetko apua?

Jätä meille numerosi, niin soitamme sinulle takaisin!

Jätä soittopyyntö