Tilaa uutiskirje
Vieraile Yritysovessa

Asiantuntijat

Asiantuntijat

Erkki Soppela
Toimitusjohtaja, ekonomi, HHJ
Helsingin / Lahden toimisto
040 5313760
erkki.soppela@advanceteam.fi
Erkki on toiminut yrittäjänä yli 20 vuotta. Ennen yrittäjän uraa Erkki työskenteli Kone Wood Groupin (nyk. Andritz) talous- ja ATK-johtajana sekä Suomessa että ulkomailla. Erkki on sertifioitu ViestinVaihto – konsultti ja suorittanut HHJ-tutkinnon (hyväksytty hallituksen jäsen). Erkin puoleen voi kääntyä kaikissa yrityskauppaan ja omistajanvaihdokseen liittyvissä asioissa.

Erkki harrastaa kesäisin golfia ja talvella kuntosalia sekä hiihtoa.

Juha Huotari
Senior Advisor, KTM
Helsingin toimisto
0500 312841
juha.huotari@advanceteam.fi
Juha on ennen Advance Teamiin tuloa toiminut OP-ryhmässä n. 30 vuoden ajan. Juhan osaamista ovat yritysrahoitus, strateginen tulosvastuullinen myynnin johtaminen sekä uusien liiketoimintamallien ja -kulttuurien rakentaminen ja yhdistäminen. Johtoryhmätyöskentely on ollut luonnollinen osa toimenkuvia OP-ryhmässä.

Perheeseen kuuluvat vaimo Heli, aikuisikää ”kolkuttelevat” kaksi poikaa ja ”iltatähti” Henna. Juha tykkää kovasti liikunnasta, lähinnä sydäntä lenkkeily, jääkiekko ja laskettelu.

Terhi Ruuska
Yritysvälittäjä, tradenomi
Lahden toimisto
050 3086881
terhi.ruuska@advanceteam.fi
Terhillä on pitkä työkokemus erilaisista taloushallinnon tehtävistä pk-yrityksissä ja hän on toiminut myös itse yrittäjänä. Perhepiirissä tapahtuvat sukupolvenvaihdokset ovat Terhin vahvaa osaamisaluetta, Advance Teamissa näiden parissa Terhi on työskennellyt jo vuodesta 2005 lähtien. Terhin puoleen voi kääntyä kaikissa yritysjärjestelyissä, verotuskysymyksissä, yrityksen perustamisessa ja yhtiömuodon muutoksissa.

Terhin perheeseen kuuluu aviomies, kaksi jo aikuisikäistä lasta sekä iso lauma amerikankääpiöterriereitä, joita Terhi harrastuksenaan kasvattaa. Muita harrastuksia ovat mm. englanninkielisen kirjallisuuden lukeminen, käsityöt, ja kuntosali.

Johan Rasmus
Senior Advisor, KTM
Helsingin toimisto
050 5233262
johan.rasmus@advanceteam.fi
Johan on kokenut rahoituksen ammattilainen. Hän on toiminut erilaisissa yritysrahoitukseen liittyvissä tehtävissä sekä pankissa että rahoitusyhtiössä yhteensä yli 20 vuotta, josta viimeiset viisi vuotta yritysyksikön pankinjohtajana vastaten monista vaativista eritysrahoitus- sekä yrityskauppajärjestelyistä.

Johan auttaa sinua mielellään, jos olet myymässä tai ostamassa yritystä sekä niihin liittyvissä rahoituskysymyksissä. Johan palvelee sinua sujuvasti sekä suomen että ruotsin kielellä.

Vapaa-aika sujuu perheen lisäksi hiihdon, suunnistuksen, tenniksen ja kuntosalin parissa.

Mikko Mellanen
Yritysvälittäjä, KTM
Turun toimisto
0400 743613
mikko.mellanen@advanceteam.fi
Turussa ja Turun ympäristössä toimivalla Mikolla on vahva myynti- ja liiketoimintaosaaminen.
Hän on toiminut myös osakkaana Turun Kirjekuoritehdas Oy:ssä, joka myytiin tanskalaiselle pörssiyhtiölle. Sen jälkeen Mikko on ollut useassa yrityskaupassa mukana niin ostajan kuin myyjän roolissa ja sitä kautta Mikolle on syntynyt arvokasta kokemusta yrityskaupan eri vaiheista. Tätä kokemusta hän on pystynyt hyvin hyödyntämään myös yritysvälittäjänä.
Mikko Mellanen on koulutukseltaan KTM ja hän on valmistunut Åbo Akademista vuonna 1985.

Mikko är tvåspråkig och betjänar också på svenska.

Sami Auvinen
Yritysvälittäjä, Insinööri (AMK)
Lahden toimisto
0400 609742
sami.auvinen@advanceteam.fi
Samilla on pitkä työkokemus teollisuudesta tuotantojen, investointien, tehdastoimintojen ja tuotekehityksen johtamisesta. Sami on toiminut eri tehtävissä Kiitokori Oy:n, Taitomuovi Oy:n, Piiplast Oy:n ja Uponorin palveluksessa. Sami on koulutukseltaan AMK-insinööri pääaineinaan tuotantotalous ja hänen tehtävänsä Advance Teamissa painottuvat yrityskauppoihin ja -järjestelyihin.

Samin harrastuksiin kuuluu Suomen luonto, uinti ja murtomaahiihto, sekä puutarhanhoito. Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi jo aikuista kotoa pois muuttanutta tytärtä.

Jukka Saarelainen
Yritysvälittäjä, KTM
Helsingin toimisto
050 586 2412
jukka.saarelainen@advanceteam.fi
Jukan koko työelämä on kulunut yritysten parissa. Helsingin kauppakorkean jälkeen Talouselämä-lehdessä työuraa vierähti noin 14 vuotta. Huipputaitavan toimituksen parissa sai laajan käsityksen Suomen talouselämästä. Toimitus oli todellinen näköalapaikka, jossa tapasi monipuolisesti yritysten johtoa Nokian Ollilasta aloittavaan yrittäjään ja sai tutustua eri toimialojen liiketoimintoihin.

Viimeisimmät 15 vuotta ennen Advance Teamiä Jukka toimi OP-ryhmässä yrityspankin asiakkuusjohtajana Helsingin seudulla. Yritysten taloudellisen tilanteen arvioiminen, yritysrahoitus, yrityskaupat ja pk-yritysten sekä niiden omistajien ja johdon kanssa toimiminen ovat Jukan parasta osaamista.

Jukan vapaa-aika kuluu ulkoilun, liikunnan ja pihatöiden sekä kaikenlaisen nikkaroinnin parissa. Metsästys uusimpana harrastuksena. Perheeseen kuuluu vaimon ja kolmen pojan lisäksi kaksi koiraa.

Tarja Viantie
Yritysvälittäjä, HSO Dip. EMC
Helsingin toimisto
045 325 8285
tarja.viantie@advanceteam.fi
Tarja on tehnyt suuren osan urastaan finanssialalla monipuolisissa tehtävissä, joista viimeiset parikymmentä vuotta varainhoidon asiantuntijana niin Suomessa, Luxemburgissa kuin Sveitsissäkin mm. Ålandsbankenin, SEB-ryhmän ja UBS AG:n palveluksessa. Tarjalla on työkokemusta finanssialalta, ICT-alalta sekä kemianteollisuudesta. Tarjalle erityisen tuttua on varainhoidon konsultointi, listaamattomat yritykset, viestintä, myynti ja markkinointi. Neljän vuoden digiperiodin jälkeen Tarja on palannut juurilleen finanssialalle tällä kertaa yrityskauppojen pariin, ja tulee auttamaan 25 vuotiaan Advance Teamin asiakkaita yritysmaailman kiemuroissa.

Tarja harrastaa monipuolista liikuntaa sekä sisätiloissa että luonnossa nautiskellen. Erityisesti sydäntä lähellä on laskettelu ja vaeltaminen varsinkin Sveitsin Alpeilla, mutta kotimaan metsät ja tunturit ovat myös tuttuja ja mieluisia paikkoja. Tarja asuu kolmen burmankissan kanssa, ja harrastaa myös ruoanlaittoa, kulttuuririentoja ja matkustelua ystävien kanssa.

Mika Tynkkynen
Yritysvälittäjä, MBAe, Insinööri
Tampereen toimisto
050 598 9201
mika.tynkkynen@advanceteam.fi
Mika on kokenut yritystoiminnan kehittäjä. Hän on toiminut erilaisissa johtotehtävissä ja johtoryhmissä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Metsäteollisuuden eri alueiden lisäksi tutuiksi ovat tulleet konepajateollisuus, alihankintaketjut ja logistiikka, lääketeollisuus, it-ala, kansainvälinen konsultointi sekä henkilöstöpalvelualat yli 25 vuoden ajalta.

Viimeiset 10 vuotta Mika on keskittynyt yrittäjänä ja konsulttina keskisuurten sekä pk -yritysten tuloskunnon ja kannattavuuden parissa toimimiseen. Mikan intohimona on auttaa yrityksiä löytämään ratkaisuja, jotka palvelevat omistajia kaikissa yrityksen elinkaaren vaiheissa.

Vapaa-aikaansa Mika viettää perheen kanssa purjehtien sekä aktiivisena vaikuttajana useissa urheilutoiminnan järjestöissä.

Ville Laaksonen
Analyytikko, KTK
Helsingin toimisto
040 530 0327
ville.laaksonen@advanceteam.fi
Ville toimii Advance Teamin analyytikkona yhtiöiden arvonmääritysten parissa. Hänellä on aikaisempaa kokemusta niin yritysten kuin kiinteistöjenkin arvonmäärityksestä, tilintarkastuksesta sekä taloushallinnosta. Hän on opiskellut laskentatoimea ja rahoitusta Turun Kauppakorkeakoulussa ja on valmistumassa kauppatieteiden maisteriksi.

Vapaa-ajalla Ville urheilee mahdollisimman monipuolisesti ympäri vuoden ja nauttii liikunnasta sekä itsensä haastamisesta. Kesäisin ensisijaiset mielenkiinnon kohteet ovat golf, veneily ja hyvän ruoan tekeminen.

Essi Joutulainen
Markkinointikoordinaattori, restonomi
Lahden toimisto
Essi on työskennellyt laajasti asiakaspalvelun, markkinoinnin ja myynnin tehtävien parissa niin henkilö- kuin yritysasiakkaidenkin kanssa. Essi on ehtinyt työskentelemään vähän ympäri Suomen ja jopa Espanjan auringonkin alla. Viimeisen vuoden ajan Essi palveli asiakkaita pankissa Turun seudulla, mutta tutut kotikulmat sekä paluu kokopäiväisen markkinoinnin pariin houkuttelivat Essin takaisin Lahteen. Koulutukseltaan Essi on käyttäjälähtöisten tilojen restonomi AMK.

Työn ulkopuolella Essin löytää sulkapallokentältä, koluamasta kirpputoreja tai kävelylenkiltä true crime -podcast kuulokkeissa soiden. Essillä on kaksi kouluikäistä lasta sekä merillä viihtyvä puoliso.

Camilla Grönblom
Markkinointikoordinaattori, tradenomi
Lahden toimisto
0400953651
camilla.gronblom@advanceteam.fi
Camillan työtehtävät ovat markkinointiin sekä yrityskauppoihin ja -järjestelyihin liittyvät työt. Camilla vastaa myös Advance Teamin sosiaalisesta mediasta. Aiempaa työkokemusta löytyy markkinoinnin työtehtävistä etenkin sosiaaliseen mediaan liittyen. Camilla valmistui Palveluliiketoiminnan tradenomiksi Lahden ammattikorkeakoulusta. 

Vapaa-aikaan kuuluvat ystävät, monipuolinen liikunta ja ratsastus.

Hannu Salo
Senior Advisor
050 5760062
hannu.salo@advanceteam.fi
Hannu Salo toimii Advance Teamissä Senior Advisorina. Hannulla on vahva kokemus myynnistä, markkinoinnista, tuote- ja konseptikehityksestä sekä liiketoiminnan tulosvastuusta. Hannu on toiminut eri alojen tulosvastuullisilla näköalapaikoilla asiakasrajapinnassa (Fazer, Vaasan&Vaasan, Isku, Hermetel) sekä kotimaassa että ulkomailla. Tästä taustasta on syntynyt se kokemus ja osaaminen, kouluttautumisen lisäksi (FM, HHJ), joka yhdistyy viimeisimpään päivän tietoon ja jonka avulla Hannu työskentelee usean pk-yrityksen parissa tällä hetkellä.

Vapaa-ajalla Hannu viihtyy metsässä suunnistuksen parissa.
Jätä soittopyyntö