Asiantuntijat

Erkki Soppela
Toimitusjohtaja, ekonomi, HHJ
Helsingin / Lahden toimisto
040 5313760
erkki.soppela@advanceteam.fi
Erkki on toiminut yrittäjänä yli 20 vuotta. Ennen yrittäjän uraa Erkki työskenteli Kone Wood Groupin (nyk. Andritz) talous- ja ATK-johtajana sekä Suomessa että ulkomailla. Erkki on sertifioitu ViestinVaihto – konsultti ja suorittanut HHJ-tutkinnon (hyväksytty hallituksen jäsen). Erkin puoleen voi kääntyä kaikissa yrityskauppaan ja omistajanvaihdokseen liittyvissä asioissa.

Erkki harrastaa kesäisin golfia ja talvella kuntosalia sekä hiihtoa.

Kari Varho
Yritysvälittäjä, DI
Helsingin toimisto
0400 482159
kari.varho@advanceteam.fi
Karilla on vahva kokemus pk-yritysten johtamisesta. Hän on toiminut mm. SopValm Oy:n, Metpela Oy:n ja Janavalo Oy:n toimitusjohtajana. Kari siirtyi Advance Teamin palvelukseen Teknologiateollisuus ry:n kehityspäällikön tehtävästä. Kari on koulutukseltaan diplomi- insinööri. Kari toimipaikkana on AT:n Helsingin toimisto (Kalevankatu 6, 00100 Helsinki).

Karin vapaa-aika kuluu talonmies- ja isännöintitehtävissä sekä ulkoilun merkeissä kesällä golfaten, talvella lasketellen.

Juha Huotari
Senior Advisor, KTM
Helsingin toimisto
0500 312841
juha.huotari@advanceteam.fi
Juha on ennen Advance Teamiin tuloa toiminut OP-ryhmässä n. 30 vuoden ajan. Juhan osaamista ovat yritysrahoitus, strateginen tulosvastuullinen myynnin johtaminen sekä uusien liiketoimintamallien ja -kulttuurien rakentaminen ja yhdistäminen. Johtoryhmätyöskentely on ollut luonnollinen osa toimenkuvia OP-ryhmässä.

Perheeseen kuuluvat vaimo Heli, aikuisikää ”kolkuttelevat” kaksi poikaa ja ”iltatähti” Henna. Juha tykkää kovasti liikunnasta, lähinnä sydäntä lenkkeily, jääkiekko ja laskettelu.

Terhi Ruuska
Yritysvälittäjä, tradenomi
Lahden toimisto
050 3086881
terhi.ruuska@advanceteam.fi
Terhillä on pitkä työkokemus erilaisista taloushallinnon tehtävistä pk-yrityksissä ja hän on toiminut myös itse yrittäjänä. Perhepiirissä tapahtuvat sukupolvenvaihdokset ovat Terhin vahvaa osaamisaluetta, Advance Teamissa näiden parissa Terhi on työskennellyt jo vuodesta 2005 lähtien. Terhin puoleen voi kääntyä kaikissa yritysjärjestelyissä, verotuskysymyksissä, yrityksen perustamisessa ja yhtiömuodon muutoksissa.

Terhin perheeseen kuuluu aviomies, kaksi jo aikuisikäistä lasta sekä iso lauma amerikankääpiöterriereitä, joita Terhi harrastuksenaan kasvattaa. Muita harrastuksia ovat mm. englanninkielisen kirjallisuuden lukeminen, käsityöt, ja kuntosali.

Johan Rasmus
Senior Advisor, KTM
Helsingin toimisto
050 5233262
johan.rasmus@advanceteam.fi
Johan on kokenut rahoituksen ammattilainen. Hän on toiminut erilaisissa yritysrahoitukseen liittyvissä tehtävissä sekä pankissa että rahoitusyhtiössä yhteensä yli 20 vuotta, josta viimeiset viisi vuotta yritysyksikön pankinjohtajana vastaten monista vaativista eritysrahoitus- sekä yrityskauppajärjestelyistä.

Johan auttaa sinua mielellään, jos olet myymässä tai ostamassa yritystä sekä niihin liittyvissä rahoituskysymyksissä. Johan palvelee sinua sujuvasti sekä suomen että ruotsin kielellä.

Vapaa-aika sujuu perheen lisäksi hiihdon, suunnistuksen, tenniksen ja kuntosalin parissa.

Raimo Tihveräinen
Yritysvälittäjä, ekonomi (B.Sc.), HHJ/ABM
Tampereen toimisto
050 5121460
raimo.tihverainen@advanceteam.fi
Raimo on toiminut yrittäjänä lähes koko ikänsä perheyrityksessä. Kuten perheyrityksessä yleensäkin, toimenkuvaan ovat kuuluneet kaikki tehtävät tuotannosta aina johtamiseen saakka. Raimon repertuaariin ovat kuuluneet myös tuotekehitys sekä turvatuotteiden sertifioinnit EU-tasolla. ICT-toiminnot ovat Raimolle myös tuttuja ERP-järjestelmien hankinnasta aina koodaukseen saakka. Hallitustyöskentely on tullut Raimolle tutuksi useiden eri yritysten sekä yhdistysten kautta. Neuvottelijana Raimo on kova, mutta tasapuolinen.

Ruokapuolen hoito perheessä lankeaa usein Raimolle, sillä hänen kiinnostuksensa ruoka-alaan on ollut pitkäjänteistä ja sitä ei ole ainakaan vähentänyt Rotisseurs-jäsenyys. Muiden harrastusten parissa Raimoa tapaa golfkentillä, sukeltamassa, veneilemässä, sekä syksyllä sienimetsällä koiran kanssa.

Mikko Mellanen
Yritysvälittäjä, KTM
Turun toimisto
0400 743613
mikko.mellanen@advanceteam.fi
Turussa ja Turun ympäristössä toimivalla Mikolla on vahva myynti- ja liiketoimintaosaaminen.
Hän on toiminut myös osakkaana Turun Kirjekuoritehdas Oy:ssä, joka myytiin tanskalaiselle pörssiyhtiölle. Sen jälkeen Mikko on ollut useassa yrityskaupassa mukana niin ostajan kuin myyjän roolissa ja sitä kautta Mikolle on syntynyt arvokasta kokemusta yrityskaupan eri vaiheista. Tätä kokemusta hän on pystynyt hyvin hyödyntämään myös yritysvälittäjänä.
Mikko Mellanen on koulutukseltaan KTM ja hän on valmistunut Åbo Akademista vuonna 1985.

Mikko är tvåspråkig och betjänar också på svenska.

Sami Auvinen
Yritysvälittäjä, Insinööri (AMK)
Lahden toimisto
0400 609742
sami.auvinen@advanceteam.fi
Samilla on pitkä työkokemus teollisuudesta tuotantojen, investointien, tehdastoimintojen ja tuotekehityksen johtamisesta. Sami on toiminut eri tehtävissä Kiitokori Oy:n, Taitomuovi Oy:n, Piiplast Oy:n ja Uponorin palveluksessa. Sami on koulutukseltaan AMK-insinööri pääaineinaan tuotantotalous ja hänen tehtävänsä Advance Teamissa painottuvat yrityskauppoihin ja -järjestelyihin.

Samin harrastuksiin kuuluu Suomen luonto, uinti ja murtomaahiihto, sekä puutarhanhoito. Perheeseen kuuluu vaimo ja kaksi jo aikuista kotoa pois muuttanutta tytärtä.

Jan Stellberg
Analyytikko, KTM
Helsingin/Lahden toimisto
050 3592444
jan.stellberg@advanceteam.fi
Jan liittyi Advance Teamiin analyytikkona keväällä 2021. Janin työtehtäviin kuuluu arvonmäärityksiin, yrityskauppoihin ja -järjestelyihin liittyvät tehtävät. Opiskeluajalta Janilta löytyy kokemusta myynnistä ja kevytyrittäjyydestä. Jan valmistuu rahoituksen maisteriksi Hankenilta kesällä 2021.

Vapaa-aika kuluu harrastusten parissa, joihin kuuluu kesäisin tennis ja talvella monipuolinen talviurheilu.

Jan betjänar också på svenska.

Camilla Grönblom
Markkinointikoordinaattori, tradenomi
Lahden toimisto
0400 953651
camilla.gronblom@advanceteam.fi
Camillan työtehtävät ovat markkinointiin sekä yrityskauppoihin ja -järjestelyihin liittyvät työt. Camilla vastaa myös Advance Teamin sosiaalisesta mediasta. Aiempaa työkokemusta löytyy markkinoinnin työtehtävistä etenkin sosiaaliseen mediaan liittyen. Camilla valmistui Palveluliiketoiminnan tradenomiksi Lahden ammattikorkeakoulusta. 

Vapaa-aikaan kuuluvat ystävät, monipuolinen liikunta ja ratsastus.

Hannu Salo
Senior Advisor
050 5760062
hannu.salo@advanceteam.fi
Hannu Salo toimii Advance Teamissä Senior Advisorina. Hannulla on vahva kokemus myynnistä, markkinoinnista, tuote- ja konseptikehityksestä sekä liiketoiminnan tulosvastuusta. Hannu on toiminut eri alojen tulosvastuullisilla näköalapaikoilla asiakasrajapinnassa (Fazer, Vaasan&Vaasan, Isku, Hermetel) sekä kotimaassa että ulkomailla. Tästä taustasta on syntynyt se kokemus ja osaaminen, kouluttautumisen lisäksi (FM, HHJ), joka yhdistyy viimeisimpään päivän tietoon ja jonka avulla Hannu työskentelee usean pk-yrityksen parissa tällä hetkellä.

Vapaa-ajalla Hannu viihtyy metsässä suunnistuksen parissa.
Jätä soittopyyntö