Yrityksen arvonmääritys onnistuu sadonkorjuuennusteella

Yrityksen arvonmääritys - Sadonkorjuuennuste

Ota meihin yhteyttä

Yrityksen arvonmääritys - Yhtiön osto- tai myyntitilanteessa pelkkä halu ostaa tai myydä ei riitä. Ostajan ja myyjän kohdatessa käydään usein pitkiäkin keskusteluita, jotka eivät välttämättä vie asiaa eteenpäin, jos niistä puuttuu yksi yrityskaupan tärkeä elementti eli yrityksen arvo. Myyjän intressissä on saada yrityksestään mahdollisimman korkea hinta, johon liittyy usein myös vaikeammin perusteltavissa oleva tunnekerroin, ollaanhan useasti myymässä elämäntyötä. Ostaja puolestaan arvioi yritystä riskien kautta. Yrityskauppa maksetaan tulevaisuuden kassavirroilla ja tulevaisuuden arviointiin liittyy aina riskejä, joita ostaja puntaroi. Arvonmääritysmallit perustuvat usein yrityksen tilinpäätöstietoihin. Historiatiedot ovat toki tärkeitä, mutta nykyhetki ja erityisesti tulevaisuuden näkymät ovat oleellisia yrityksen arvonmäärityksessä.

Yrityksen arvonmääritys Advance Teamin asiantuntijoilta

Yrityskaupan valmistelun ensimmäinen vaihe on yrityksen arvonmääritys. Me kutsumme arvonmääritystä Sadonkorjuuennusteeksi, koska se sisältää myös muuta tarpeellista yrityskaupan suunnitteluun liittyvää tietoa. Yrityksen arvo määritetään useasta eri näkökulmasta peilaten historiaa ja tulevaisuuden tuotto-odotuksia ja näkymiä. Advance Teamin asiantuntija antaa oman näkemyksen yrityksen arvosta, jossa huomioidaan myös toteutuneiden yrityskauppojen hinnat. Arvonmäärityksen lisäksi laskemme yrityskaupan verotuksen vaikutuksen.

Asiantuntijan apua myös jatkotoimepiteisiin

Kerromme myös yrityskaupan toteuttamisvaihtoehdot sekä Advance Teamin asiantuntija kertoo oman suosituksensa miten asiassa tulisi edetä. Hyvin tehty arvonmääritys luo perustan jatkoneuvotteluille. Lisäksi se antaa arvonmäärittäjälle hyvän kuvan myytävästä kohteesta, mikäli prosessi etenee myyntitoimeksiantoon. Arvonmäärityksen yhtenä tuloksena voi olla myös se, että yritys ei ole parhaassa myyntikunnossa. Tällöin suosituksena on keskittyä parantamaan tärkeimpiä yrityksen arvoon vaikuttavia tekijöitä ja aloittaa myynti muutaman vuoden kuluttua.

Teettämällä arvion ulkopuolisella saat realistisen kuvan yrityksen tilanteesta

Ulkopuolisen asiantuntijan tekemä arvio yrityksestä antaa käsityksen yrityksen myyntihinnasta ja siihen vaikuttavista tekijöistä. Raportti luo perustan jatkosuunnittelua varten, oli sitten kyseessä yrityksen myyminen, muu järjestely tai vaikkapa toiminnan kehittäminen. Sadonkorjuuennuste luo hyvän perustan ja raamit jatkosuunnittelulle. Arvonmääritysprosessissa haastattelemme yrittäjää henkilökohtaisessa tapaamisessa, tutustumme toimialaan ja vertaamme yritystä sen kilpailijoihin. Selvitämme tärkeimmät asiakassuhteet ja arvioimme niiden pysyvyyttä.

Lopputuloksena yrityksen arvonmäärityksen tilaaja saa kirjallisen raportin, joka käydään henkilökohtaisesti läpi yrittäjän kanssa. Asiakkaamme ovat kiittäneet Sadonkorjuuennustetta selkeäksi ja ymmärrettäväksi raportiksi. Kokemus on myös osoittanut arvonmäärityksemme olleen varsin kohdallaan, kun sitä verrataan lopulliseen yrityksestä saatuun kauppahintaan.

Myyntitilanteissa yrityksen arvonmääritys kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Huomioi, että suunnittelu ja toteutus ovat eri asioita. Suunnittelemalla ja toteuttamalla yhteistyössä asiantuntijan kanssa saat parhaan lopputuloksen yritysjärjestelyllesi.

Yrityksen arvonmääritys - Asiakkaanamme saat:

  • Luotettavaa toimintaa
  • Huippuosaavan tiimin käyttöösi
  • Helppoa asioiden hoitoa
  • Laajan verkoston yhteydet

Unelmiesi toteuttaminen alkaa tästä. Jätä yhteystietosi! Me kerromme miten asiassa edetään.

Asiakkaiden kokemuksia sadonkorjuuennusteista

Sentakia Oy

"Hyvissä ajoin ennen virallista eläköitymistään, Antti Toro antoi Advance Teamille toimeksiannon tehdä yrityksestään arvonmäärityslaskelmat. Yrityskaupan toteutuminen oli lopulta yllättävän nopeaa. Advance Teamin asiantuntijat löysivät varteenotettavan ostajatahon todella nopeasti. Yrityksen myyntihintakin asettui heti alkuvaiheessa kohdilleen."

Antti Toro, Sentakia Oy

E-S Saunatalo Oy

"Luotimme vahvasti Advance Teamin laatimaan arvioon yrityksen arvosta, ja sen pohjalta muodostui yrityksen myyntihinta. Tämän jälkeen yrityskaupan asiantuntijat alkoivat kartoittaa yrityksellemme sopivia ostajaehdokkaita. Potentiaalisista ostajaehdokkaista valikoitui paras vaihtoehto ja kaupat syntyivät. Arvonmääritys antoi selkeän kuvan myyntihinnasta ja yrityskaupan etenemisestä."

Eeva ja Jorma Väisänen, E-S Saunatalo Oy

Suomen Kotikylmiö Oy

"Advance Team on tehnyt viime vuosina Suomen Kotikylmiölle useita arvonmäärityksiä eri tarkoituksiin.
Minulla on ollut vahva usko heidän ammattitaitoonsa. Arvonmääritykset antoivat hyvän pohjan yrityskauppaneuvotteluille ja kaupat syntyivätkin varsin nopeasti. Suosittelen lämpimästi Advance Teamin arvonmääritystä."

Pekka Mäkinen, Suomen Kotikylmiö Oy

X

Tarvitsetko apua?

Jätä meille numerosi, niin soitamme sinulle takaisin!

Jätä soittopyyntö